Herpesvirus natuurlijk genezen

John
15 Min Read

Herpes is een van de meest voorkomende virale infecties en veroorzaakt pijnlijke en lelijke zweren in de mond of het genitale gebied. Daarom vragen velen zich af hoe ze herpes op natuurlijke wijze kunnen bestrijden.

Het herpesvirus kan een leven lang in het menselijk lichaam sluimeren. Van tijd tot tijd wordt het wakker en veroorzaakt het vesiculaire huiduitslag en zweren. Indien onbehandeld, plagen herpeszweren patiënten gedurende 10 tot 14 dagen en zijn om verschillende redenen ongemakkelijk. Ze veroorzaken roodheid, pijn, branderigheid en vaak schaamte.

Veel mensen vragen zich af of er een natuurlijke remedie is voor herpes of zijn op zoek naar manieren om voor eens en altijd van de ziekte af te komen.

Definitie: Wat is herpes?

Herpes is een virale en besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het herpes simplex-virus (HSV) type 1 of 2 dat zich manifesteert in aandoeningen van de huid en slijmvliezen. Bij herpes verschijnen geclusterde blaren op het getroffen gebied. Herpes is mild, maar het kan vervelender zijn tijdens de zwangerschap, bij zuigelingen of bij mensen die immuungecompromitteerd zijn en verantwoordelijk zijn voor longinfecties of encefalitis in het bijzonder. Er zijn twee hoofdtypen herpesvirus, HSV1 in plaats van orale manifestatie en HSV2 die de genitale gebieden aantast.

Lees ook :-Wat is een internist

Herpesvirus : Oorzaken

Oorzaken en risicofactoren van herpes

Over het algemeen treden herpes simplex-infecties op wanneer het immuunsysteem verzwakt: in dit opzicht moeten natuurlijke remedies hun werking uitoefenen door eerst de immuunafweer te versterken .
Als het virus eenmaal het lichaam is binnengedrongen en de infectie heeft ontwikkeld, ondanks de behandelingen, wordt het nooit volledig uitgeroeid, maar blijft het latent in het lichaam, waar het immuunsysteem het echter onder controle kan houden.
Wanneer de immuunafweer van het individu echter achteruitgaat, kan herpes aanleiding geven tot een nieuwe infectie die gepaard gaat met zijn typische klinische manifestaties.
De infectie kan optreden na farmacologische behandelingen, vooral met antibiotica, of het gevolg zijn van langdurige blootstelling aan de zon: in beide gevallen is het immuunsysteem kwetsbaar, omdat het verzwakt en gevoelig is. Natuurlijk kunnen genetische factoren en auto-immuunziekten ook de typische manifestaties van Herpes simplex veroorzaken.

Bovendien kan een herpesinfectie samenvallen met bepaalde situaties en aandoeningen, zoals:

  • Perioden van sterke psycho-fysieke stress;
  • verkoudheid
  • Trauma;
  • Hormonale veranderingen.

Lees ook :-Trombocyten te hoog

Hoe herpesvirussen de controle overnemen

Wat gebeurt er als de virussen het menselijk lichaam binnendringen? Welke trucs gebruiken ze om het immuunsysteem te omzeilen? En hoe slagen virussen erin om de leiding te nemen in individuele cellen? Op deze vragen zoeken de onderzoekers uit Würzburg naar antwoorden. Zeker is dat het genetisch materiaal van het virus net als bij mensen uit DNA bestaat. “Zodra de herpespathogeen een menselijke cel is binnengedrongen, smokkelt hij zijn genetisch materiaal de celkern in”, legt Dölken uit. In de rusttoestand verbergt het virus zich daar zodat het niet kan worden herkend en aangevallen door het immuunsysteem van de geïnfecteerde persoon.

In de celkern zit de moleculaire machinerie waarmee genetische informatie uit het DNA wordt afgelezen en getranscribeerd in zogenaamde RNA-moleculen. Dit RNA bepaalt vervolgens welke eiwitten de cel maakt, bijvoorbeeld om de celgroei te bevorderen. Herpesvirussen kunnen deze machinerie overnemen. Ze gebruiken de cellen om hun eigen eiwitten in grote hoeveelheden te produceren en massaal te vermenigvuldigen. “De cel wordt uiteindelijk vernietigd, waardoor duizenden nieuwe virusdeeltjes vrijkomen”, zegt Dölken.

Lees ook :-Buikpijn na seks

Herpes : Symptomen

De eerste herpesuitbraak wordt een primaire infectie genoemd. Dit duurt ongeveer 10 tot 14 dagen. De gebruikelijke symptomen zijn algemene griepsymptomen en de typische koortsblaasjes. Bij koortsblaasjes verschijnen ze op het gezicht, bij voorkeur op de lippen.

Bij genitale herpes worden de pijnlijke blaren verspreid rond de geslachtsdelen of anus en verschijnen ze vaak samen met afscheiding bij vrouwen. Pijn bij het plassen en gezwollen lymfeklieren in de liesstreek kunnen ook wijzen op genitale herpes.

Hoe het herpesvirus op natuurlijke wijze geneest

Natuurlijke remedies die kunnen worden gebruikt om herpesvirusinfecties te bestrijden en/of te voorkomen, worden hieronder geïllustreerd.

  • Echinacea

L ‘ Echinacea ( Echinacea angustifolia ) is een natuurlijke remedie met een hoge werkzaamheid, dankzij fenilpropani die de anti-infectieuze werking bevordert, antiviraal en immunostimulant. Helaas registreren de actieve ingrediënten van het medicijn echter geen hoge lipofiliciteit, wat betekent dat de actieve ingrediënten van echinacea zeer oplosbaar zijn in hydrofiel oplosmiddel en weinig in oliën: de stick is daarom niet het ideale kruidenpreparaat om de actieve stoffen. .
Het kan echter nuttig zijn om op echinacea gebaseerde zalven op de herpeslaesie aan te brengen. Als alternatief kunnen echinacea-supplementen worden ingenomen om de immuunafweer te versterken en zo een preventieve werking uit te oefenen.

De etherische olie van tea tree ( Melaleuca alternifolia ) – ook bekend als Tea tree olie – is een natuurlijk product met ontstekingsremmende en kiemdodende eigenschappen. Over het algemeen wordt voor de behandeling van herpes aanbevolen om een paar druppels olie rechtstreeks op de herpeslaesie aan te brengen, zelfs twee of drie keer per dag. Omdat het de slijmvliezen niet irriteert, kan het ook op de lippen worden gebruikt.

  • Calendula

De etherische olie van calendula (Calendula officinalis) heeft antivirale, antibacteriële en zelfs schimmelwerende eigenschappen.
Daarnaast zijn de extracten van calendula ook begiftigd met verzachtende, kalmerende en re-epitheliserende activiteiten, zeer nuttig voor het herstellen van de normale toestand van de huid die is aangetast door herpeslaesies.
Bij herpesinfecties is het mogelijk om de olie (enkele druppels) direct op de laesies aan te brengen. Als alternatief biedt de markt een breed scala aan op calendula gebaseerde lippenstiften, zalven en gels.

  • Klit

Klis (Arctium lappa) is een plant met bekende en bevestigde antibacteriële eigenschappen die echter niets kan doen tegen virale infecties.
Het gebruik van deze plant kan echter nuttig zijn tegen herpeslaesies vanwege zijn ontstekingsremmende, genezende en eudermische eigenschappen.
De meeste eigenschappen van de plant worden toegeschreven aan de essentiële olie, lignanen en sesquiterpenen die erin zitten, maar de chemische samenstelling is zeer gevarieerd en omvat tal van andere stoffen, waaronder triterpenen, fytosterolen, tannines, polyenen en inuline.
Klis kan worden gebruikt als een remedie tegen herpeslaesies in de acute fase door de bereiding van een infuus waarmee kompressen direct op het door herpes getroffen gebied kunnen worden uitgevoerd.

  • Aloë

Het is aangetoond dat zowel het aloë-extract (Aloë vera en Aloë ferox) als de uit deze plant verkregen gel in staat is de grootte te verkleinen en de genezing van laesies veroorzaakt door genitale herpesinfecties te vergemakkelijken.
In feite bevat aloë een grote verscheidenheid aan actieve stoffen die het ontstekingsremmende, genezende en immunostimulerende eigenschappen geven. Van aloë-emodine – een antrachinonglycoside in aloë-sap – is ook aangetoond dat het een antivirale werking kan uitoefenen tegen herpes simplex.
Om de genezing van herpeslaesies te bevorderen, kan het echter nuttig zijn om aloë-gel rechtstreeks op het getroffen gebied aan te brengen (zelfs meerdere keren per dag).

Hoe herpes permanent te genezen?

Antivirale medicijnen

De antivirale geneesmiddelen die worden gebruikt om de duur van de besmettelijkheid van laesies te verminderen, evenals de symptomen, maar ook om het ontstaan van andere uitbraken te voorkomen. Ze maken dus de behandeling van aanvallen of hun tussenruimte mogelijk. Ze kunnen worden geadviseerd na de eerste aanval en bij herhaling. Ze worden voorgeschreven als curatieve behandeling en/of als preventieve behandeling. Antivirale behandeling voor herpes verwijdert het virus niet uit het lichaam. Het raadplegen van een arts is essentieel. Verschillende antivirale middelen zijn geïndiceerd bij de behandeling van herpes (genitaal en labiaal) en bij het voorkomen van opflakkeringen door de aanvallen te spreiden:

  • Aciclovir, zeer effectief op HSV1 en 2 (ook verkrijgbaar als zalf en soms intraveneus toegediend);
  • Valaciclovir pro-medicijn aciclovir (alleen oraal);
  • Foscarnet, gebruikt voor resistentie tegen aciclovir (alleen intraveneus).

De behandeling wordt over het algemeen gedurende enkele dagen aanbevolen in de vorm van een tablet, waarvan de dosering varieert naargelang het een koortslip of genitale herpes is. Om een maximale effectiviteit te verkrijgen, is het noodzakelijk om deze behandeling te nemen bij het begin van de eerste manifestaties van de crisis, zoals bijvoorbeeld brandwonden en jeuk. De antivirale behandeling moet gepaard gaan met bepaalde hygiënemaatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt en om het door te geven aan hun naasten. Ontstekingsremmende en pijnstillende middelen kunnen ook worden voorgeschreven om pijn te verminderen.

Crèmes en pleisters

Lokale zorg is gebaseerd op de toepassing van bepaalde antiseptica met virusdodende eigenschappen en wordt gebruikt om superinfectie van de slijmvliezen te voorkomen. Pleisters en gels met een filmvormend effect worden ook zonder recept op de markt gebracht om de genezing van koortslippen te bevorderen door de laesie te isoleren om het risico op besmetting te verminderen. Lokale toepassing van een antisepticum is voldoende bij kleine vormen van herpes. De toepassing van een antiviraal actueel middel is effectief in oculaire vormen. Bij huidrecidief: het continu voorschrijven van aciclovir of valaciclovir is zeer effectief (meer dan 6 aanvallen per jaar).

Preventieve behandeling

Preventieve antivirale behandeling kan worden geadviseerd bij mensen die jaarlijks meerdere herpes-uitbraken hebben, of het nu gaat om koortslippen of genitale herpes, en dit op advies van de arts. Het kalmeert patiënten die lijden aan herhaalde herpes en vermindert de angst die wordt veroorzaakt door de frequentie van aanvallen. Dagelijkse antivirale behandeling, in tabletvorm, wordt aanbevolen als het aantal herpes-uitbraken meer dan 6 aanvallen per jaar bedraagt. Een lokaal staal, een kweek en een serologie zijn essentieel voordat met de behandeling wordt begonnen.

Essentiële oliën

Essentiële olie van tea tree is het meest effectief wanneer het wordt aangebracht tijdens de vroege stadia van koortsblaasjes, voordat de zweer is opgedroogd. Het is raadzaam om een paar druppels olie op een wattenstaafje of een vochtig wattenstaafje te doen en vervolgens voorzichtig op het puistje te deppen en te herhalen totdat het helder is. Om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, moet ervoor worden gezorgd dat het katoen onmiddellijk wordt weggegooid. Andere essentiële oliën helpen symptomen zoals citroenmelisse, bergamot, lavendel, pepermunt of mirreolie te verminderen.

Precautions When Fighting Herpes

Na een herpesuitbraak duurt het ongeveer 10-14 dagen voordat de zweren volledig genezen. Gedurende deze tijd worden de virussen als actief beschouwd. Daarom is het belangrijk om direct contact tussen de koortslip en anderen te vermijden. Als u na het gebruik van de hier beschreven natuurlijke remedies nog steeds regelmatig herpes-uitbraken heeft, moet u met uw arts bespreken hoe u deze onder controle kunt krijgen. Soms wordt het immuunsysteem onderdrukt door een andere infectie of virus, of als bijwerking van een medicijn. Een arts kan deze mogelijke oorzaken bevestigen of uitsluiten.

Als de blaasjes ontstoken raken en er pus ontstaat, is de infectie ernstig. Bespreek de situatie met uw arts, vooral als de uitslag erg pijnlijk is of als dit uw eerste uitbraak is en u andere oorzaken wilt uitsluiten.

Houd er rekening mee dat herpes op de mond en in het genitale gebied soms anders moet worden behandeld. Bespreek dit daarom met uw natuurgeneeskundige of arts.

Wat doodt herpesvirussen?

Dep een beetje honing op de open plekken. Honing doodt bacteriën en virussen van en kan een verergering voorkomen. Van knoflook wordt gezegd dat het een antivirale en desinfecterende werking heeft, daarom is het goed voor herpes. Hak of knijp gewoon in een teen en wrijf deze over de open blaren.

Wat helpt snel tegen genitale herpes?

Century was bekend over de desinfecterende werking van tea tree olie. Herpes kan het meest effectief worden bestreden als het zo vroeg mogelijk en bij voorkeur elk uur op de getroffen gebieden wordt aangebracht. De huid neemt de olie goed op en de virussen kunnen zich niet vermenigvuldigen.

Wat doen herpesvirussen in het lichaam?

Koortsblaasjes, waterpokken en glandulaire koorts – herpesvirussen zijn verantwoordelijk voor alle drie de ziekten. Wanneer herpeszweren op de lippen zijn, maar herpesvirussen kunnen een aantal ziekten veroorzaken. Deze omvatten infecties zoals waterpokken en glandulaire koorts.

Share This Article
Leave a comment