Voedingsschema baby 7 maanden

Voedingsschema baby 7 maanden

At 7 months, baby discovered the joys of new flavors and the panoply of colors of foods: you began to diversify in food for a month, or even a little more. Every day, at mealtime, you awaken your child and introduce him to the pleasure of sitting at the table. You always delight in his reactions!

Motoriek met 7 maanden: hij kruipt en draait zich om

Jonge ouders zijn vaak ongeduldig om hun baby rechtop te zien zitten, maar forceer het niet! Sommige kinderen zitten rond de 7 maanden oud, maar maak je geen zorgen als je kind dat niet doet. Alles op zijn tijd. Als hij ligt, draait de baby zich nu steeds makkelijker om. Hij tilt zijn buste op, hetzij op zijn buik of op zijn rug. Hij kan echter nog niet zelfstandig overschakelen naar een zittende positie. Als hij op zijn buik ligt, begint je baby te kruipen. Je zult zien dat hij begint door achteruit te gaan, eerst zijn armen omhoog duwend. De 4-benige positie wordt ook verworven, maar uw baby kan in deze positie blijven zonder vooruit of achteruit te gaan. hij test zijn motoriek en het is vaak erg leuk om naar te kijken! Bovendien ontwikkelt zijn wendbaarheid zich. Hij pakt voorwerpen met beide handen vast en kan ze van de ene naar de andere verplaatsen. Het is ook rond de zeven maanden dat hij alles op de grond begint te gooien. Weet dat deze stap belangrijk is bij de constructie ervan. Op deze leeftijd realiseert hij zich inderdaad dat objecten blijven bestaan, zelfs als hij ze niet ziet. Het is tijd om verstoppertje met hem te spelen.

Babytaal bij 7 maanden: hij brabbelt!

Baby herkent nu duidelijk geluiden en waar ze vandaan komen. Hij reageert ook op zijn voornaam door zijn hoofd te draaien als hij wordt gebeld. De geluiden die het uitzendt blijven evolueren. Ze lijken steeds meer op lettergrepen. Experts noemen het brabbelen. Je kunt er niet genoeg aan herinnerd worden, maar het is belangrijk om een gesprek met je baby te hebben zodat hij leert praten. Anekdote: studies hebben aangetoond dat baby’s niet op dezelfde manier brabbelen, afhankelijk van hun moedertaal. Maar hoe dan ook, het belangrijkste is om hem zoveel mogelijk geluiden en woorden te laten onthouden, zodat hij dan met jou kan communiceren!

Voedingsschema baby 7 maanden

Tijdens deze 7e maand evolueert het dieet van de baby nog steeds. De kinderarts herinnert ons eraan: “Hij verbruikt veel energie en moet goed eten! Hij eet nu zowel zetmeelrijke voedingsmiddelen als vis (tong, kabeljauw, koolvis, enz.). Je kunt er ook wat kaas en wat croutons van brood aan geven. Hij kan ook eigeel eten, als het maar goed gaar is. Overweeg om vet (boter, olie, room) aan uw maaltijd toe te voegen.

Na 7 maanden bestaan de babymaaltijden uit:

  • ’s morgens: een fles van 240 ml, eventueel met tweede-leeftijdsmeel,
  • ’s middags: 180 gram groenten, 20 gram vlees of vis,
  • als tussendoortje: een zuivelproduct, een beetje vruchtensap en een kleine cake of een crouton van brood,
  • ’s avonds: een flesje van 240 ml met een beetje bloem.

Gezondheid van de baby na 7 maanden

Er is geen specifiek bezoek tijdens de 7e maand van de baby. Aarzel echter niet om uw kinderarts te raadplegen als u vragen heeft, vooral over voedseldiversificatie, of als uw baby minder fit lijkt dan normaal.

Lees ook :- Waar zitten gluten in

Maaltijden voor de baby van 7 maanden

Vanaf nu eet de baby in het tempo van oudere kinderen, maar melk blijft het hoofdvoedsel van de 7 maanden oude baby met een gemiddelde van 4 flesjes of 240 ml voedingen per maaltijd. De hoeveelheden puree en compotes daarentegen nemen geleidelijk toe naarmate zijn eetlust groeit en hij aan de nieuwe smaken went.

Hier is hoe elk van de maaltijden van het 7 maanden oude kind is samengesteld:

Ontbijt

De eerste maaltijd van de dag is vaak een eenvoudige fles (240 ml) die eventueel kindergranen bevat. Tenzij je je kind natuurlijk nog borstvoeding geeft!

Lunch eten

De middagmaaltijd is over het algemeen een gelegenheid om uw baby een groentepuree aan te bieden die u begeleidt met 10 g eiwit (2 theelepels vlees, vis of 1/2 eigeel). Tenzij je schema het niet toelaat en je ’s avonds meer tijd hebt om te eten. In dit geval verplaatst u de puree tijdens het diner om het plezier te hebben dit moment met uw kind te delen.

Een fles (240 ml) of borstvoeding wordt als supplement aangeboden.

Proeven

De snack bestaat uit een flesje (240 ml) – of een voeding als je borstvoeding geeft – en een compote die je in variabele hoeveelheden geeft, afhankelijk van de eetlust en ontdekkingsdrang van je kind. Als de baby weigert zijn melk te drinken na de compote, draai dan de volgorde om: begin met de melk en eindig met de compote.

Dineren

De laatste maaltijd van de dag bestaat over het algemeen uit een simpele fles melk (240 ml), eventueel met kindergranen of in het geval van borstvoeding, borstvoeding. Tenzij je deze maaltijd kiest om je kind zijn grote maaltijd aan te bieden: een puree van groenten en een portie eiwit. In dit geval zal dit gerecht natuurlijk de fles aanvullen.

Lees ook :- Munchhausen by proxy

Melk bij de baby van 7 maanden

Of uw baby nu borstvoeding of flesvoeding krijgt, of het nu goed gediversifieerd is of aan het begin van diversificatie, melk neemt altijd de eerste plaats in in het dieet van het 7 maanden oude kind om zijn voedings- en waterbehoeften te dekken. belangrijk.

Ongeacht het stadium van voedseldiversificatie van uw kind, en als het nog niet is gedaan, is het belangrijk om over te schakelen op melk van de 2e leeftijd, een melk die iets meer gedoseerd is in eiwitten, vitamines, mineralen en vetzuren om beter te voldoen aan de behoeften van het kind. Deze melk wordt zelfs normaal aangeboden vanaf 6 maanden. Ter herinnering: het wordt afgeraden om koemelk aan uw kind te geven vóór de leeftijd van één jaar, en beter nog, vóór de leeftijd van drie. Pas ook op voor plantaardige dranken (soja, amandelen, haver, spelt, kastanjerijst, enz.) die in supermarkten op de biologische afdeling worden verkocht: ze zijn niet aangepast aan de behoeften van baby’s en worden formeel niet aanbevolen voor uw kleintje vanwege de risico’s voor zijn gezondheid.

Als u uw kind borstvoeding geeft en het past bij u beiden, aarzel dan niet om door te gaan, want naast de moeder-kindband die u in de loop van de maanden consolideert, kan borstvoeding aan alle voedingsbehoeften van uw kind voldoen. en veel infecties en ziekten te voorkomen door het te laten profiteren van uw antilichamen. Je vult de borstvoeding gewoon aan met puree, een beetje proteïne en compotes. U kunt zelfs moedermelk toevoegen aan de puree van uw kind, of zelfs, als u dat wilt, zuiveldesserts bereiden op basis van moedermelk.

Lees ook :-Licht in hoofd

Welke voedingsmiddelen introduceren?

Het is in ieder geval een goede maand geweest dat je baby nieuw voedsel heeft geproefd, gewend is geraakt aan nieuwe texturen en de onmetelijkheid heeft ontdekt van de kleuren die de natuur te bieden heeft. Het enthousiasme voor nieuwe dingen verschilt van kind tot kind: sommige baby’s zullen zich daarom meer op hun gemak voelen tijdens deze grote fase van voedseldiversificatie. Als uw kind wat terughoudend is als het om nieuwe dingen gaat, hoeft u zich geen zorgen te maken, want er is geen haast. Het idee is simpelweg om uw kind vóór zijn eerste verjaardag kennis te laten maken met een breed scala aan nieuwe voedingsmiddelen. Dus als de baby deze week niet in de buurt is, zal hij waarschijnlijk iets later zijn. Blijf hem echter elke dag kennis laten maken met nieuw voedsel, zonder hem te haasten of te dwingen. Spanning opwekken tijdens de maaltijd zou inderdaad contraproductief zijn en het risico lopen deze op min of meer lange termijn te blokkeren. Wanneer hij aan dit grote avontuur wil beginnen, zal hij je dat kunnen laten weten, geduld hebben.

Hoe dan ook, met zeven maanden zorg je er naast borstvoeding of flesvoeding voor dat je hem elke dag presenteert:

  • Middag en of avond: groenten, geassocieerd met zetmeelrijke voedingsmiddelen en een kleine portie eiwit (gemengd of gepresenteerd in zeer kleine stukjes)
  • Bij de snack: een vrucht.
  • Deze voedingsmiddelen worden gepresenteerd in de vorm van puree en compotes die u min of meer zult mixen volgens de evolutie van uw kind. Geleidelijk evolueer je naar minder gladde texturen om te eindigen op goed gekookt voedsel dat je zult verpletteren.

De groenten

Met zeven maanden heeft baby al een aantal groenten ontdekt. Blijf hem voorstellen aan mensen die hij niet kent en als hij eenmaal de groenten een voor een heeft ontdekt, kun je ze mengen om nieuwe recepten te maken en de geneugten te variëren. Onder de minst vezelige groenten zijn:

  • Wortels
  • Sperziebonen, platte kokosbonen
  • Spinazie
  • Courgette
  • Broccoli
  • Prei wit
  • biet
  • Aubergine
  • Pompoen, pompoen, pompoen, enz.

Liever verse seizoensgroenten, en eventueel voor diepvriesgroenten. Vermijd echter conserven en voeg toch geen zout toe!

Zetmeelrijke voedingsmiddelen

Na zeven maanden kun je beginnen met het toevoegen van de helft van het zetmeelrijke voedsel in de puree van de baby: meng hetzelfde gewicht aan groenten en zetmeelrijk voedsel om de puree dikker of zachter te maken. Naast aardappelen, zoete aardappelen en polenta, kun je beginnen met het veranderen van de textuur van de puree van je baby door het volgende toe te voegen:

Afhankelijk van de voortgang van je baby, kun je optioneel ook beginnen met het mengen van zijn groenten met bijvoorbeeld vermicelli, kleine pasta (zoals alfabetpasta) of geplette erwten. Zorg er echter altijd voor dat u de zetmeelrijke voedingsmiddelen goed kookt (of zelfs te gaar), zodat de textuur erg soepel blijft.

Vermijd nog een paar maanden peulvruchten zoals linzen, spliterwten, kikkererwten en witte en rode bonen, die te veel vezels bevatten en niet licht verteerbaar zijn.

Eiwitten: vlees, vis en eieren

Over het algemeen is het raadzaam om eiwitten pas een maand na de start van voedseldiversificatie in te voeren. Dit laatste vanaf uiterlijk 6 maanden, deze maand biedt u uw kind één portie vlees, vis of ei per dag aan. Varieer de eiwitbronnen door afwisselend aan te bieden:

  • Alle soorten vlees, inclusief ham gekookt zonder zwoerd, beperkt slachtafval en vleeswaren.
  • Alle vis: vet, mager, vers of bevroren, maar vermijd gepaneerde vis.
  • Eieren: blijf alleen de dooier van het ei aanbieden. Serveer je baby een half extra vers hardgekookt eigeel in plaats van vlees of vis.

Zorg ervoor dat u uw baby twee porties vis per week aanbiedt, inclusief één vette vis.

Vlees, zoals vis en eieren, moet altijd goed gaar zijn. Na zeven maanden kun je het eiwit heel fijn snijden en het naast de groenten presenteren om je baby te leren smaken te onderscheiden.

Ongeacht de leeftijd van uw kind, let op de hoeveelheden vlees, vis en eieren: zorg altijd dat u naast de puree altijd slechts één portie vlees, vis of eieren per dag, dus ’s middags of’ s avonds, toevoegt . Van 6 tot 8 maanden zijn de aanbevolen hoeveelheden slechts 10 g in totaal per dag, of het equivalent van 2 theelepels vlees of vis of slechts 1/2 hardgekookt eigeel per dag!

De vruchten

Blijf de vruchten ontdekken, afhankelijk van het seizoen waarin je je bevindt:

Seizoensfruit is rijker aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Je mixt het fruit min of meer fijn tot een compote en als je baby begint te wennen aan dikke texturen, kun je het fruit gewoon pureren. Kies ze in dit geval zeer rijp en sappig. En als het seizoen het toelaat, laat je baby rijpe abrikozen ontdekken, gepureerd met een vork, omdat ze rauw veel minder zuur zijn dan na het koken. Na zeven maanden kun je je baby ook stukjes geraspte rauwe appel en gekneusd rood fruit of zelfs fijngemalen clementines of nectarine aanbieden.

Zuivelproducten

Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je na zeven maanden beginnen met het leren van je kind over zuivelproducten. Geef de voorkeur aan babyzuivelproducten die op de babyafdeling worden verkocht in plaats van die in de versafdeling, omdat ze zijn gemaakt met babymelk, dezelfde die u uw kind uit een fles geeft en die perfect is aangepast aan zijn voedingsbehoeften. Gewoon of fruit, je hebt keuze te over: varieer de geneugten om de smaakpapillen van je kleintje te verrassen. “Klassieke” zuivelproducten, verkocht in de versafdeling, zijn te eiwitrijk.

De voedingsdag van de 7 maanden oude baby

Hier is een voorbeeld van een typische eetdag voor uw zeven maanden oude kind. De hoeveelheden zijn uiteraard indicatief en moeten worden aangepast aan de eetlust en de stemming van uw kind!

Ochtend :

Borstvoeding of fles van 240 ml 2e leeftijdsmelk (240 ml water + 8 maatbekers melk)

Middag :

Gepureerde groenten met een lepel + 1 el. naar c. olie (idealiter: mengsel van 4 oliën: Zonnebloem, Koolzaad, Oléisol, Druivenpitten): 120 tot 180 g, afhankelijk van het stadium van diversificatie van de baby en zijn eetlust.

10 g vlees, vis of eieren = 2 theelepels vlees of vis of 1/2 eidooier

Borstvoeding of fles van 240 ml 2e leeftijdsmelk (240 ml water + 8 maatbekers melk)

Proeven :

Fruitcompote: 80 tot 120 g, afhankelijk van het stadium van diversificatie van de baby en zijn eetlust.

Borstvoeding of fles van 240 ml 2e leeftijdsmelk (240 ml water + 8 maatbekers melk) of fles van 150 ml tot 180 ml 2e leeftijdsmelk en 1 zuigelingenmelkyoghurt

Dineren :

Borstvoeding of fles van 240 ml 2e leeftijdsmelk (240 ml water + 8 maatbekers melk)

Voedingstips voor ouders

Een baby voeden kan een uitdaging en tijdrovend zijn. Je moet veel tijd besteden aan het geven van een kleine hoeveelheid voedsel aan de baby. Er zal veel vallen en opstaan ​​​​zijn voordat je slaagt. Het kind kan weigeren zijn mond open te doen of zichzelf ermee laten spelen. Er is meer kans op voedsel bij de baby dan in de baby. Hier is een voedingsgids en enkele tips voor nieuwe ouders om te volgen:

  • Houd een vast babyvoedingsschema aan om de baby te helpen zich aan de tijd aan te passen.
  • Begin altijd met een bereiding op basis van rijst, omdat deze beter verteerbaar is.
  • Begin met een kleine hoeveelheid en verhoog uiteindelijk de hoeveelheid. Het overvoeden van een baby kan leiden tot indigestie.
  • Begin met neutraal eten en introduceer langzaam verschillende smaken.
  • Introduceer elke week een nieuw voedingsmiddel om allergieën te identificeren.
  • Verwerkte zuivelproducten / verpakte voedingsmiddelen met conserveermiddelen kunnen darmproblemen veroorzaken, zoals indigestie, langzame beweging of braken.
  • Bied een week lang elke dag hetzelfde eten aan, zodat de baby zich kan aanpassen aan de smaak en textuur van het eten.
  • Introduceer verschillende texturen zoals puree, puree, gemalen, zachte stukjes en verdik geleidelijk de textuur van het voedsel.
  • Vermijd voedsel met verstikkingsgevaar.
  • Zorg er bij het introduceren van fingerfood voor dat het niet te hard en niet te zacht is.
  • Bereid een kleine hoeveelheid voedsel voor de baby en houd er rekening mee hoeveel vast voedsel u wilt dat uw baby krijgt.
  • Sommige voedingsmiddelen kunnen worden ingevroren en bewaard. Een vers bereide maaltijd is echter altijd een gezondere optie.

Een goed voedingsschema kan een grote bijdrage leveren aan het ontwikkelen van de eetgewoonten van uw baby. Zorg ervoor dat je een gezond schema maakt.

Wat de 7 maanden oude baby te voeden?

Na zeven maanden zal de baby daarom dit voedingspatroon volgen:

voeden van moedermelk of flesvoeding;
eerste maaltijd om 12 uur;
fruit als tussendoortje in de middag;
tweede maaltijd om 18 uur;
voedingen van moedermelk of flesvoeding in de avond.

Hoeveel kan een baby van 7 maanden wegen?

Het gemiddelde gewicht van een 7 maanden oude baby, volgens de tabellen van groeipercentielen, variërend van 6,1 tot 9,5 kg.

Hoeveel moet een baby van 7 maanden eten?

Maaltijden voor de baby van 7 maanden
Baby eet voortaan in het tempo van oudere kinderen, maar melk blijft de hoofdvoeding voor de 7 maanden oude baby met gemiddeld 4 flesjes of 240 ml voedingen per maaltijd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*