Mee eters neus

John
18 Min Read

Mee-eters, ook wel comedonen genoemd, zijn een ophoping van talg in de poriën van de huid. Deze ophoping oxideert uiteindelijk bij contact met lucht en wordt zwart. Mannen en vrouwen kunnen op elke leeftijd worden getroffen. Hoe verwijder je mee-eters met eenvoudige methoden en voorkom je dat ze terugkomen?

Wat zijn zwarte stippen?

Wat zijn zwarte stippen?

Alvorens te analyseren met welke behandelingen en trucs het mogelijk is om mee-eters te verwijderen, is het nuttig om te begrijpen wat ze zijn en waarom deze vervelende “imperfecties” worden gevormd.

Mee-eters – ook bekend als open comedonen – kunnen worden gedefinieerd als huidonzuiverheden als gevolg van het openen van de zogenaamde gesloten comedonen of whiteheads, als u dat wilt. Gesloten comedonen – bestaande uit talg, keratine, celresten en micro-organismen – kunnen opengaan onder de druk die wordt uitgeoefend door het materiaal waaruit ze bestaan. Deze laatste, die in contact komt met de lucht, ondergaat lipide-oxidatiereacties waardoor de zogenaamde zwartbruine dop wordt gegenereerd die de zwarte punten kenmerkt.

Evolutie van de zwarte punten

De evolutie van mee-eters kan van persoon tot persoon verschillen en is over het algemeen niet voorspelbaar. In feite kunnen ze lange tijd blijven zoals ze zijn, zonder hun uiterlijk te veranderen, net zoals ze spontaan achteruit kunnen gaan. In de meest ernstige gevallen kunnen mee-eters echter de plaats worden van bacteriële infecties met als gevolg het ontstaan van ontstekingsverschijnselen. Deze verschijnselen kunnen op hun beurt de verschijning van acne bevorderen.

Waarom hebben we mee-eters op de neus?

Mee-eters op de neus hebben voornamelijk betrekking op de normale, gecombineerde en vette huid. Over het algemeen verschijnen mee-eters meer op de T-zone: het voorhoofd, de neus, de kin. Waarom ? Omdat dit deel van het gezicht rijker is aan talgklieren, de klieren die talg produceren. We hebben vaak de neiging om talg als een vijand te beschouwen: het veroorzaakt mee-eters, zelfs puistjes op de neus, maakt de huid glanzend.

En toch is het noodzakelijk voor een goede gezondheid van de huid! Het draagt ​​inderdaad bij tot het evenwicht van de hydrolipidenfilm. Deze film, bestaande uit water en talg, helpt de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Alleen bij vrouwen met een gecombineerde of vette huid zijn de talgklieren te actief in de T-zone, en dan vooral op de neus.

De productie van talg is dan overmatig en verstopt de poriën. Deze kleine openingen, die worden gebruikt om water, gifstoffen en talg uit de huid te verwijderen, kunnen hun rol niet meer vervullen. Dit veroorzaakt een ontsteking, wat resulteert in het verschijnen van mee-eters of puistjes op de neus.

Lees ook :- Steven johnson syndroom

Mee-eters verwijderen met handmatige verwijdering

Mee-eters kunnen door handmatige verwijdering van het gezicht of andere delen van het lichaam worden verwijderd.

Deze verwijdering wordt uitgevoerd door het gebruik van speciale mee-eterextractors. Dit zijn speciale instrumenten gemaakt van roestvrij staal en voorzien van “ringvormige” uiteinden. Het gereedschap moet zo worden geplaatst dat de open mee-eter zich in het midden van de ring bevindt; daarna is het nodig om een ​​bepaalde druk uit te oefenen, totdat de onzuiverheden uit de verstopte porie komen; tenslotte wordt, wederom met behulp van de extractor, het gemorste materiaal verwijderd.

Het is duidelijk dat om complicaties te voorkomen, de bovengenoemde instrumenten steriel moeten zijn of op zijn minst gedesinfecteerd of gedesinfecteerd moeten zijn. Mee-eterextractors kunnen door iedereen vrij worden gekocht en zijn ook verkrijgbaar in gewone parfumerieën; voor de eliminatie van mee-eters is het echter altijd beter om contact op te nemen met professionals in de sector of gespecialiseerde medische figuren. Deze hulpmiddelen zijn in feite over het algemeen effectief en worden zelfs door dermatologen en schoonheidsspecialisten gebruikt om deze onzuiverheden handmatig te verwijderen. In dit verband herinneren we u eraan dat het handmatig verwijderen van mee-eters ook wordt uitgevoerd in het kader van professionele gezichtsreiniging. Dit is een behandeling die normaal wordt uitgevoerd in schoonheidscentra en die een diepe reiniging van de huid van het gezicht biedt door het gebruik van speciale reinigingsproducten en stoom, zeer nuttig voor het verwijden van de poriën, wat de eliminatie en/of handmatige extractie van zwarte punten en andere onzuiverheden bevordert (voor meer informatie raden we aan het speciale artikel: Gezichtsreiniging te lezen).

Mee-eters op je neus : Zo krijg je ze onder controle

Voordat je je verdiept in hoe je van je mee-eters op je neus af kunt komen, moet je weten hoe je ze kunt voorkomen. Want als de mee-eters eenmaal op je neus zitten, zijn ze vaak moeilijk te verwijderen. Hoe voorkom je mee-eters? Een gezichtsverzorgingsproduct afgestemd op jouw huidtype is hiervoor het meest geschikt. Maar zelfs met de beste gezichtsverzorging kunnen individuele mee-eters altijd blijven steken! Er zijn een paar zachte manieren om van deze mee-eters op je neus af te komen, zoals een wekelijkse scrub, stoombad of gezichtsmasker.

Lees ook :-Schimmel tussen tenen

Hoe mee-eters op de neus te verwijderen?

Afschilfering, je beste bondgenoot tegen mee-eters op de neus

Om mee-eters en puistjes op de neus te voorkomen, is exfoliëren van het gezicht ideaal. Kies een mechanische scrub (met korrels), geschikt voor de gemengde tot vette huid. Na het reinigen van je huid met een milde reiniger, breng je de scrub aan en masseer je in de huid, zonder te hard te drukken. Dring aan op de T-zone, en vooral op de neus. De korrels helpen de poriën te ontstoppen, om de vorming van nieuwe mee-eters te voorkomen. Bonus: deze behandeling helpt ook de poriën te verkleinen, voor een gladdere en meer harmonieuze huidtextuur.

Sommigen van ons hebben een gecombineerde tot vette huid die nog steeds erg reactief en gevoelig is. Kies in dat geval voor een chemische scrub met fruitenzymen. Het is zachter en ontstopt de poriën zonder de huid te irriteren door wrijving. Dit advies geldt ook voor mensen die last hebben van acne. De korrels van mechanische scrubs kunnen, als ze te groot zijn, acnelittekens veroorzaken.

Mee-eters op de neus verwijderen met een mee-eter schot

Tegen puistjes op de neus en tegen mee-eters is er een klein wondermiddel: de mee-eter schot. Het is een klein metalen stuk gereedschap in de vorm van een staaf met aan het uiteinde een lus. Om te gebruiken, plaatst u eenvoudig de lus over de vlek en oefent u lichte druk uit om mee-eters en comedonen te verwijderen. Het is beter om meerdere maten te hebben, omdat de lus aan het uiteinde van de staaf de mee-eter of het puistje perfect moet omsluiten om het gebaar effectief te laten zijn, maar ook om je geen pijn te doen.

Om comedo-shooting goed te gebruiken, reinigt u uw huid en opent u de poriën, hetzij met een scrub gespoeld in warm water, hetzij met behulp van een gezichtssauna. Desinfecteer uw mee-eterverwijderaar voor en na elk gebruik. Zodra de mee-eters zijn verwijderd en de comedonen zijn doorboord, desinfecteert u de getroffen gebieden met een mild antisepticum. Sluit de poriën met een thermische spray of bloemenwater op een koele plaats en hydrateer vervolgens.

Lees ook :-Rode vlekjes huid

Tips om de vorming van mee-eters te voorkomen

Mensen die vatbaar zijn voor de vorming van mee-eters, moeten niet alleen hun toevlucht nemen tot de hierboven beschreven methoden en behandelingen om degenen die zich al hebben gemanifesteerd te verwijderen, maar ook enkele voorzorgsmaatregelen nemen om de vorming van deze onzuiverheden te voorkomen. Sterker nog, zelfs als de mee-eters worden verwijderd, betekent dit niet dat ze zich niet opnieuw kunnen manifesteren.

Hoewel de onderliggende oorzaken van de vorming van gesloten comedonen en open comedonen talrijk zijn, kan de juiste hygiëne en dagelijkse reiniging van de huid in combinatie met het gebruik van kwaliteitsproducten zeer nuttig zijn om het verschijnen van deze onzuiverheden te voorkomen. In detail is het erg belangrijk:

  • Reinig de huid dagelijks met delicate en niet-agressieve producten. Het gebruik van te agressieve reinigingsmiddelen zou in feite een verandering in de hydrolipidenfilm van de huid veroorzaken, deze irriteren en ertoe leiden dat de talgproductie toeneemt in een poging de normale omstandigheden te herstellen. De verhoogde productie van talg leidt tot een verhoogd risico op de vorming van gesloten en open comedonen.
  • Om dezelfde redenen als hierboven vermeld, vermijd te vaak wassen. In feite moet de huid dagelijks worden gereinigd, maar niet overmatig, om verandering van de hydrolipidenfilm en huidirritatie te voorkomen.
  • Zorg voor een goede hydratatie van de huid door cosmetica te gebruiken die geschikt is voor uw huidtype (vet, gemengd, droog, normaal, gevoelig, enz.).
  • Gebruik hoogwaardige cosmetica die geschikt is voor uw huidtype en de poriën niet verstopt.
  • Scrub regelmatig de huid van gezicht en lichaam om dode huidcellen, overtollig talg en onzuiverheden aan het oppervlak te verwijderen.

Mee eters neus : Huismiddeltjes gebruiken

  • Voer een stoombehandeling uit voordat u een scrub aanbrengt. De stoom vermindert het uiterlijk van poriën door ze zachter te maken en het verwijderen van mee-eters met de scrub gemakkelijker te maken.
  • Pak een grote kom, water en een schone handdoek.
  • Kook het water, laat het een beetje afkoelen en giet het in de kom.
  • Leun over de kom en bedek je hoofd met de handdoek om de stoom in de buurt van je gezicht op te vangen.
  • Houd deze positie 5-10 minuten vast en pas op dat u niet te dichtbij komt of uzelf verbrandt.
  • Spoel je gezicht af met warm water en dep droog.
  • Herhaal de behandeling meerdere keren per week voordat u de scrub aanbrengt.
  • Scrub je neus met zuiveringszout. Het is een belangrijke procedure omdat het dode cellen verwijdert, waardoor ze de poriën niet verstoppen en mee-eters veroorzaken; bovendien activeert het de doorbloeding van de huid, waardoor het er gezond en stralend uitziet.
  • Meng twee theelepels zuiveringszout met mineraalwater in een kom tot je een deeg hebt; breng het aan op de neus en masseer zachtjes om de opperhuid niet te beschadigen.
  • Wacht een paar minuten totdat het deeg is opgedroogd voordat u het afspoelt met heet water; herhaal de behandeling een of twee keer per week.
  • Zuiveringszout helpt mee-eters uitdrogen en maakt de huid helderder en schoner.
  • Als je wilt, kun je appelciderazijn aan het deeg toevoegen; dit product is een natuurlijk samentrekkend en antibacterieel middel.
  • Maak een havermout scrub. De combinatie van haver, citroensap en yoghurt is perfect om de huid vrij van puistjes te houden.
  • Meng twee eetlepels havermout, drie eetlepels yoghurt en het sap van een halve citroen.
  • Breng het resulterende mengsel op je neus aan, laat het een paar minuten inwerken en spoel het daarna af met heet water.
  • Je kunt een soortgelijke maken met haver, honing en tomaten; combineer in dit geval een theelepel honing met het sap van vier tomaten en enkele lepels haver.
  • Breng de pasta aan op je neus en laat het tien minuten zitten, spoel het daarna af met heet water.
  • Herhaal de behandeling regelmatig, minimaal één keer per week.
  • Maak een suikerscrub. Gebruik indien mogelijk jojoba-olie, omdat deze het meest lijkt op de natuurlijke talg van de huid; talg is een olieachtige substantie die door het lichaam wordt aangemaakt om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Als je geen jojoba-olie kunt krijgen, gebruik dan alternatieven, zoals druivenpitolie, olijfolie of zoete amandelolie.
  • Giet 4 eetlepels olie met 200 g witte of volle suiker in een glazen pot en meng tot de twee stoffen goed gemengd zijn.
  • Maak je gezicht nat en doe wat van dit mengsel op je vingers om het met cirkelvormige bewegingen in je huid en neus te masseren.
  • Vervolg de behandeling gedurende 1-2 minuten en spoel daarna af met warm water.
  • Breng deze scrub niet vaker dan 2-3 keer per week aan om de huid niet uit te drogen of te irriteren.
  • Bewaar het maximaal twee maanden in een luchtdichte pot op een koele, donkere plaats.
  • Breng eiwit aan. Hoewel de geur van rauw ei nogal onaangenaam is, is eiwit rijk aan voedingsstoffen en droogt het de huid minder uit dan andere huismiddeltjes tegen mee-eters.
  • Pak een ei, een gezichtshanddoek of toiletpapier, een kleine container en een schone handdoek.
  • Scheid het eiwit van de dooier in een kom.
  • Was je gezicht met je favoriete reinigingsproduct.
  • Dep de huid droog en breng met je vingers een dun laagje eiwit aan op je neus.
  • Wacht tot deze eerste laag is opgedroogd en verdeel dan een andere; breng ten slotte een derde aan en zorg ervoor dat elke is opgedroogd voordat u de volgende toevoegt.
  • Laat de laatste laag 15 minuten inwerken; op dit punt zou u de huid strak en strak moeten voelen. Dit is een goed teken en betekent dat het eiwit zich aan de opperhuid en mee-eters heeft gehecht.
  • Maak de handdoek nat in heet water en wrijf hem zachtjes over de huid om het eiwit te verwijderen; droogt vervolgens de huid door het te deppen.
Waarom zit mijn neus vol mee-eters?

“Het zijn verstopte poriën of haarzakjes die talg (de natuurlijke olie geproduceerd door de klieren in ons gezicht), vuil, huidcellen en bacteriën verzamelen,” zei hij. “Ze vormen zich eerder op de neus omdat de neus veel klieren heeft.” Sarkar merkte op dat niet alle zwarte vlekken op de neus een zwarte vlek zijn.

Verdwijnen mee-eters op natuurlijke wijze?

Gaan mee-eters vanzelf weg? Mee-eters kunnen soms vanzelf verdwijnen – het hangt af van hoe diep de mee-eters in uw huid zitten. Als een mee-eter zich dicht bij het huidoppervlak bevindt, is de kans groter dat deze vanzelf verdwijnt. Sommige mee-eters kunnen echter diep in uw huid zitten.

Zijn het haar of mee-eters op de neus?

De grijze of zwartachtige vlekken op de neus zijn niet per se mee-eters. Het kunnen talgfilamenten zijn, die, in tegenstelling tot mee-eters, niet zijn gemaakt van hetzelfde vuil dat zo samendrukbaar is. “Mee-eters ontwikkelen zich wanneer zich een verstopping of plug vormt in de opening van de haarzakjes van de huid”, merkt David J.

Moet je mee-eters verwijderen?

Het komt neer op. Het af en toe verwijderen van een mee-eter is voor de meeste mensen veilig, maar het is belangrijk om er geen gewoonte van te maken om het zelf te verwijderen. Als u terugkerende mee-eters heeft, maak dan een afspraak met een dermatoloog die u kan helpen met meer permanente behandelingsopties.

Share This Article
Leave a comment