Corona uitslag kind

John
12 Min Read

Ook kinderen kunnen COVID-19 oplopen en het virus verspreiden. De ziekte is meestal mild bij hen, vergelijkbaar met een verkoudheid. Maar hoe herkennen ouders een infectie? En hoe kunnen zij uw kinderen goed beschermen?

Ook kinderen kunnen besmet raken met het coronavirus en COVID-19 oplopen. Het verloop van de ziekte is echter minder ernstig bij jongeren dan bij volwassenen. COVID-19 is vooral gevaarlijk voor kinderen met ernstige eerdere ziekten.

Corona uitslag kind : Symptomen

Corona uitslag kind : Symptomen

We zijn inmiddels gewend aan het idee dat de symptomen van COVID in wezen hoesten, koorts, verlies van smaak en geur zijn. Maar de Omicron-variant lijkt zich anders te manifesteren, zelfs bij de allerkleinsten, en kinderartsen over de hele wereld verzamelen gedeelde informatie om de niet te onderschatten symptomen te fotograferen.

Bijvoorbeeld, geïnterviewd door Sky News, legde de Britse arts David Lloyd uit dat 15% van de kinderen die hij bezocht en positief testte op COVID een vreemde uitslag had, maar het zijn ook alarmbellen:

Naast de meest voorkomende hoest, verkoudheid, koorts.

Volgens de ZOE Symptom Covid-studie, een van de meest actuele COVID-onderzoeken in het VK, zijn de vijf belangrijkste symptomen van de Omicron-variant bij volwassenen:

Vaak kan de COVID in de Omicron-variant daarom verward worden met een simpele verkoudheid – of allergische rhinitis met een loopneus – die ook gepaard gaat met andere symptomen zoals hoesten, keelpijn en faryngitis.

De gegevens met betrekking tot de effecten van de zogenaamde Long COVID, d.w.z. langdurige symptomen bij patiënten die door de infectie zijn getroffen, waaronder kinderen en adolescenten, zijn nog niet bekend, waaronder:

  • zwakte die het niet mogelijk maakt om inspanningen te leveren
  • ongerustheid
  • slapeloosheid
  • pijn in de gewrichten en spieren
  • hoofdpijn
  • wat koorts lijn
  • gevoel van algemene malaise.

Lees ook :- Rode vlekken op hoofdhuid

Risico op infectie bij kinderen

Frequentie van infecties

Ook kinderen kunnen besmet raken met het coronavirus (SARS-CoV-2). Omdat kleine kinderen en adolescenten vaak mildere symptomen ontwikkelen dan volwassenen, wordt het risico op infectie vaak onderschat. Kinderen hebben namelijk minder kans op ernstige eerdere ziektes die hun lichaam extra belasten bij een coronabesmetting.

Doordat kinderen het virus nog steeds bij zich dragen, zich minder goed aan de maatregelen kunnen houden en vaak in nauw contact met elkaar staan, kan het virus wijdverbreid door en onder kinderen worden verspreid.

Of een kind symptomen heeft of niet is niet doorslaggevend: zelfs kinderen met slechts enkele symptomen hebben een vergelijkbare hoeveelheid virus in hun neus en keel als symptomatische volwassenen.

Dus de conclusie blijft: kinderen kunnen zowel van volwassenen als van andere kinderen besmet raken – zelfs als de persoon zelf geen symptomen had.

Overdracht van kinderen op anderen

Net zoals kinderen het coronavirus onderling kunnen verspreiden, kan het ook op volwassenen worden overgedragen – ongeacht de symptomen. Studies hebben aangetoond dat kinderen het coronavirus verspreiden in instellingen zoals kinderdagverblijven, kinderdagverblijven of scholen, maar ook thuis bij familieleden.

Toch zijn kinderen, in tegenstelling tot wat aan het begin van de pandemie werd aangenomen, geen ‘superverspreiders’, zoals bijvoorbeeld bij griepgolven het geval kan zijn. Volgens deze is verdere verspreiding mogelijk bij kinderen onder de 14 jaar, maar zeker niet frequenter dan bij adolescenten of volwassenen.

Ook is aangetoond dat landelijke sluitingen van scholen en kinderdagverblijven slechts van ondergeschikt belang waren in vergelijking met de algemene afstands- en hygiënevoorschriften.

Daarnaast hebben consequent toegepaste beschermingsconcepten zoals het dragen van maskers of duidelijke onderverdelingen van individuele groepen in onderwijsinstellingen effect gehad.

Het risico van overdracht kan daarom ook bij kinderen aanzienlijk worden verminderd met behulp van op de leeftijd afgestemde maatregelen.

Maatregelen tegen infectie in het dagelijks leven

Een van de beste manieren om uzelf en uw kinderen tegen besmetting te beschermen, is door voldoende frisse lucht te krijgen. Omdat het virus lang in de binnenlucht kan blijven in de vorm van minuscule deeltjes, de zogenaamde aerosolen. Regelmatig luchten met wijd open ramen kan het risico op infectie aanzienlijk verminderen. Het luchten moet ongeveer elke 20 minuten worden uitgevoerd.

Hoe lang u deze “shock-ventilatie” moet uitvoeren, hangt af van het seizoen. In de zomer moet het luchten gedurende 20 tot 30 minuten worden uitgevoerd. In de winter is vaak 5 tot 10 minuten luchten voldoende. Kinderen dienen voldoende warme kleding te dragen. Als meerdere tegenover elkaar liggende ramen tegelijkertijd kunnen worden geopend, kan de luchtuitwisseling natuurlijk aanzienlijk worden versneld. Als er veel mensen tegelijkertijd in een kleine ruimte zijn, moet ventilatie worden overwogen voor de hele duur.

In scholen en soortgelijke voorzieningen is het raadzaam om de ruimte tijdens elke pauze, maar in ieder geval minimaal elke 45 minuten, te ventileren. Ook het luchten van de ruimte tijdens de les is aan te raden. Daarnaast dienen in het algemeen alle binnenruimten direct te worden geventileerd als iemand herhaaldelijk moet hoesten of niezen. Alle andere maatregelen – afstand, hygiëne en ademmaskers – werken veel beter als er binnenshuis al voldoende frisse lucht is voorzien.

Hoe goed verdere maatregelen kunnen worden uitgevoerd, hangt natuurlijk sterk af van de leeftijd en motivatie van het kind. Waar mogelijk moet ervoor worden gezorgd dat ook bij kinderen de “AHA-regels” worden nageleefd. Deze bestaan ​​uit het houden van een afstand (“A”) van minimaal 1,5 meter, regelmatige hygiënemaatregelen (“H”) en het dragen van een alledaags masker (“A”) dat de mond en neus bedekt.

Vooral bij zeer jonge kinderen kunnen deze maatregelen echter moeilijk uit te voeren zijn en dan zorgvuldige afweging vergen. Regelmatig en correct handen wassen met zeep, grondige reiniging van veelgebruikte oppervlakken en het in het dagelijks leven tot het minimum beperken van contact met anderen is echter uiterst raadzaam en meestal eenvoudig uit te voeren.

Lees ook :- Basaal cel carcinoom

Hoe beschermen ouders hun kinderen tegen infectie?

Hoewel kinderen zelden ernstig ziek worden, kunnen ouders verschillende maatregelen nemen om hun kroost te beschermen en infectie te voorkomen: bijvoorbeeld met de AHA-formule. Dit vat de belangrijkste basisregels samen – houd afstand, let op hygiëne, het dagelijks leven met een masker. Hier zijn een paar handige tips die het risico op infectie voor uw kind kunnen verminderen:

Hou afstand
Kinderen moeten minimaal 1,5 meter afstand houden van andere mensen – zelfs als ze met vrienden spelen. Als ze dat tijdens het spelen vergeten, moeten ze er keer op keer aan herinnerd worden.

Hygiëneregels in acht nemen
U kunt uzelf en anderen beschermen door regelmatig uw handen te wassen en goed te niezen en te hoesten. Herinner uw kind eraan om mond en neus te bedekken met de kromming van de arm bij hoesten en niezen en om zich van andere mensen af ​​te wenden. Regelmatig en grondig handen wassen met water en zeep is een goede bescherming tegen infectie. Als er geen gootsteen is, helpt een handdesinfecterende gel. Bovendien moeten kinderen hun mond, neus en ogen niet aanraken met ongewassen handen. Omdat uitstrijkjes van besmette voorwerpen niet kunnen worden uitgesloten, is een goede handhygiëne bijzonder belangrijk.

Masker dragen
Kinderen en jongeren tussen de zes en 16 jaar moeten in de openbare ruimte (bijvoorbeeld openbaar vervoer, winkelen, school) meestal een medisch masker (zogenaamde chirurgische maskers) dragen. Let op eventuele afwijkende regels in uw deelstaat. Meer informatie over mondkapjes voor kinderen vind je hier.

Vermijd contact
Sociale contacten zijn belangrijk voor kinderen. Om het risico op infectie te minimaliseren, moet u echter het aantal ontmoetingen met vrienden verminderen en samen met uw kind de gewenste contacten selecteren.

Dit betekent dat uw kind één of twee beste vrienden kan kiezen met wie het alleen afspreekt.

Zorg voor frisse lucht
Spuitbussen in de lucht zijn de belangrijkste transmissieroute voor Corona. Als veel mensen samenkomen in een afgesloten ruimte, neemt de kans op infectie toe. Regelmatig luchten is de beste manier om het risico op infectie te verkleinen. Het risico van overdracht is buitenshuis aanzienlijk lager. Sporten in de frisse lucht is ook ontspannend en gezond. Zonlicht zorgt voor de vorming van lichaamseigen vitamine D, wat op zijn beurt de botgezondheid en het immuunsysteem versterkt. Veel beweging in de frisse lucht bevordert zo de gezondheid van uw kind en vermindert het risico op infectie.

Lopen kinderen een lager risico op COVID-19 dan volwassenen?

Tot dusverre suggereren gegevens dat kinderen onder de 18 jaar goed zijn voor ongeveer 8,5% van de gemelde gevallen, met relatief weinig sterfgevallen in vergelijking met andere leeftijdsgroepen en de ziekte is meestal mild. Er zijn echter gevallen van kritieke ziekte gemeld. Net als bij volwassenen zijn reeds bestaande medische aandoeningen gesuggereerd als een risicofactor voor ernstige ziekte en IC-opname bij kinderen.

Kunnen mensen met milde COVID-19-symptomen thuis herstellen?

Mensen met milde symptomen die verder gezond zijn, moeten hun symptomen thuis behandelen. Gemiddeld duurt het 5-6 dagen voordat iemand die besmet is met het virus symptomen vertoont, maar het kan tot 14 dagen duren.

Wat zijn de belangrijkste symptomen van COVID-19?

Enkele van de belangrijkste symptomen waar u op moet letten bij een persoon die besmet is met Covid 19 zijn koorts, duizeligheid, kortademigheid, hoofdpijn, droge hoest (die uiteindelijk tot slijm leidt) en in sommige gevallen verlies van geur en smaak. Sommige gevallen hebben ook diarree en vermoeidheid gemeld.

Wat zijn de mogelijke routes van overdracht van COVID-19?

Overdracht van SARS-CoV-2 kan plaatsvinden door direct, indirect of nauw contact met geïnfecteerde personen via geïnfecteerde afscheidingen zoals speeksel en ademhalingsafscheidingen, of hun ademhalingsdruppeltjes, die worden uitgestoten wanneer een geïnfecteerde persoon hoest, niest, spreekt of zingt.

Share This Article
Leave a comment