Miskraam 4 weken

John
9 Min Read

Een op de tien vrouwen heeft een miskraam gehad. Vroege, late, herhaalde miskraam … Hoe manifesteren ze zich en hoe kunnen ze psychisch herstellen?

Miskraam : Wat is het?

Een miskraam is een zwangerschap die spontaan eindigt. We onderscheiden enerzijds die van het eerste trimester van de zwangerschap, vroeg (vóór 3 maanden), en anderzijds miskramen van het tweede trimester (vóór 5 maanden). Miskramen treffen ongeveer 20% van de zwangerschappen. ” Het is daarom een buitengewoon frequente gebeurtenis. Het vindt meestal plaats tussen de 8e en 9e week van amenorroe. Het wordt vaak gedetecteerd tijdens de eerste echo van de zwangerschap, zonder dat er symptomen zijn, “

Lees ook :-Ontstoken ooglid huismiddel

Miskraam : Wat zijn de oorzaken?

De meest voorkomende oorzaak van een miskraam is een chromosomale afwijking: het zijn niet de ouders die deze afwijking hebben overgedragen, deze is door zichzelf ontstaan tijdens de bevruchting. Het aldus gevormde ei is niet levensvatbaar en de zwangerschap eindigt vanzelf. Verschillende factoren kunnen tot een miskraam leiden. De placenta kan een anomalie hebben bij het inbrengen in de baarmoeder. De baarmoeder kan een misvorming of een open baarmoederhals hebben. Polycysteus ovariumsyndroom (10% van de vrouwen, de belangrijkste oorzaak van onvruchtbaarheid in Frankrijk), maar ook luteale insufficiëntie (een andere veelvoorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid) kan ook, in zeldzamere gevallen, een rol spelen. Verder,. Auto-immuunziekten bijvoorbeeld, maar ook slecht gecontroleerde diabetes en schildklieraandoeningen kunnen een oorzaak zijn. Evenzo een onbehandeld stollingsdefect (trombofilie) of een bacteriële cervico-vaginale infectie (vaginose, seksueel overdraagbare aandoening).

Symptomen van een miskraam

Vaginale bloedingen en krampen zijn de meest voorkomende symptomen van een miskraam in de eerste weken van de zwangerschap. Het is echter niet altijd gemakkelijk om een zwangerschapsonderbreking te onderscheiden: helemaal in het begin, een van de meest voorkomende symptomen van zwangerschap, is het vrij gebruikelijk om kleine verliezen op te merken (dit kunnen de zogenaamde implantatieverliezen zijn, dwz ze worden veroorzaakt door het nestelen van het embryo in de baarmoederwanden), en hebben kleine krampen in de onderbuik.

We kunnen vermoeden dat alles goed gaat, zelfs als de klassieke symptomen van zwangerschap een paar weken aanhouden, zoals:

  • pijn in de borst en spanning;
  • misselijkheid in de vroege ochtend;
  • frequent urineren;
  • vermoeidheid en slaperigheid;

Veel vrouwen merken niets omdat de zwangerschap eindigt bij het begin, wanneer de zwangerschapstest nog niet eens is gedaan, en de verliezen worden aangezien voor normale menstruatie.

Zeker de manier om te weten of een zwangerschap is onderbroken is met een echo: de eerste echo, die meestal rond de tiende, elfde week wordt gemaakt, zal uitwijzen dat alles goed gaat, of er hartactiviteit is en of het embryo is geïmplanteerd correct.

Lees ook :-Vocht in oor

Wat gebeurt er in de vierde week van de zwangerschap?

In de vierde week van de zwangerschap nestelt de bevruchte eicel zich in de baarmoeder. Gedurende deze tijd wordt bepaald of uw lichaam de zwangerschap accepteert of niet.

Men spreekt van een miskraam of abortus als de foetus voor de 24e week van de zwangerschap (zwangerschapsweek 24) overlijdt. Een miskraam tot de 12e week van de zwangerschap wordt beschouwd als een vroege abortus, vanaf de 20e week een late abortus.

Lees ook :-Rode vlekken op huid zonder jeuk

Zijn er risico’s op een miskraam?

Er zijn een paar factoren die het risico op een miskraam kunnen vergroten. Dat wil niet zeggen dat als u een of meer van deze risico’s loopt, u onvermijdelijk een miskraam krijgt. Toch is het goed om te weten waar u en uw gynaecoloog vooral op moeten letten:

  • Risicozwangerschappen op hoge leeftijd (vanaf 35 jaar)
  • Vorige miskramen
  • Frequent aantal eerdere zwangerschappen
  • Consumptie van luxe etenswaren zoals veel cafeïne, sigaretten, alcohol en drugs
  • Reeds bestaande aandoeningen zoals diabetes
  • Ziekten, misvormingen of problemen met de baarmoeder en/of eileiders, b.v. B. Endometriose
  • Fibromen, goedaardige tumoren, kunnen voorkomen dat de eicel implanteert
  • geestesziekte
  • Hormonale ziekten
  • Stofwisselingsziekten
  • Bloedstollingsstoornis

Hoe merk je een vroege miskraam op?

In feite is het zeer onwaarschijnlijk dat u zelfs in de eerste vier weken van de zwangerschap een vroege miskraam zult opmerken. De meeste vrouwen weten op dit moment niet eens dat ze zwanger zijn.

Dit is de reden waarom de meeste miskramen onopgemerkt blijven voordat het ei zelfs is geïmplanteerd. Er wordt aangenomen dat ongeveer de helft van de bevruchte eicellen in de leeftijd van 30 jaar en zelfs meer bij oudere vrouwen. Het bevruchte eitje zal dan worden uitgestoten met je volgende menstruatie.

Vanaf het moment waarop de zwangerschap kan worden vastgesteld, dus vanaf ongeveer de 5e week van de zwangerschap (zwangerschapsweek 5), ligt het aantal miskramen rond de tien tot 15 procent.

Hoe herken je een miskraam?

Geen paniek, niet elke korte bloeding of trek in de onderbuik duidt op een miskraam. Dit helpt tegen angst tijdens de zwangerschap. Als deze symptomen echter optreden, moet elke zwangere vrouw haar gynaecoloog zo snel mogelijk zien:

  • Meer bloeden met klonten die langer aanhouden
  • Buikkrampen en zeer hevige pijn in de onderbuik
  • Menstrueel trekken in de onderbuik
  • Zeer hevige pijn in de onderrug
  • Koorts en hoofdpijn

Vroege miskraam voorkomen?

Er zijn minimale manieren om een vroege miskraam te voorkomen. In de eerste weken van de zwangerschap kunnen de volgende punten worden waargenomen:

  • Luteum hormoondeficiëntie

Het embryo kan niet goed implanteren als u geen luteale hormonen heeft. Een tekort wordt vaak veroorzaakt door te veel stress. Het is daarom raadzaam om bij een geplande zwangerschap het stressniveau te verlagen. Als je kinderen wilt, is er ook de mogelijkheid om vooraf je hormoonhuishouding te laten testen.

  • Magnesiumtekort

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben een verhoogde behoefte aan magnesium. Magnesium ontspant de spieren, wat belangrijk is bij het implanteren van het embryo, omdat je buik voornamelijk uit spieren bestaat. Zorg dus voor een uitgebalanceerd dieet met veel magnesium.

  • Alcohol en nicotine

Alcohol en sigaretten zijn vergif voor het lichaam en kunnen de celdeling negatief beïnvloeden. Als u een zwangerschap plant, moet u deze luxe voedingsmiddelen van tevoren vermijden.

Als je lichaam in week 4 besluit de zwangerschap af te breken, heb je daar geen schuld aan. Een miskraam is normaal, vooral in de eerste weken. Praat hierover met uw gynaecoloog.

Hoe verloopt een miskraam na 1 maand zwangerschap?

Een miskraam manifesteert zich meestal door bloedingen en bekkenpijn. Andere symptomen kunnen alarm slaan, zoals de borst die plotseling leegloopt of misselijkheid die verdwijnt.

Welke week kans op een miskraam?

De vroege miskraam, wat het meest voorkomt, vindt plaats vóór de veertiende week van de zwangerschap. De miskraam laat, tussen de veertiende en tweeëntwintigste week van de zwangerschap.

Hoe voorkom je een miskraam in het begin van de zwangerschap?

Bij wijze van preventie raadt de studie aan om niet te zwaar of te laag te zijn, niet te lichamelijke arbeid te verrichten tijdens de zwangerschap, niet ’s nachts te werken en de alcohol voor en tijdens de zwangerschap te vermijden.

Share This Article
Leave a comment