Wit puntje op ooglid

John
9 Min Read

Milia zijn kleine knobbeltjes die kunnen verschijnen onder de buitenste laag van de huid op het ooglid, rond de ogen en neus, of op de kin en wangen.

Soms worden deze parelwitte of geelachtige cysten ook wel “grit” of “grit” genoemd. Ze komen vaak en soms uitgebreid op het gezicht voor.

Milia komen het meest voor bij baby’s. In feite treft het bijna de helft van de zuigelingen. Adolescenten en volwassenen kunnen echter ook milia krijgen.

Wat veroorzaakt wit puntje op ooglid?

Wat veroorzaakt wit puntje op ooglid?

Milia ontwikkelt zich wanneer dode huidcellen of keratine – een eiwit dat in huid en haar wordt aangetroffen – onder het huidoppervlak vast komen te zitten en verheven knobbeltjes vormen die lijken op een klein wit puistje.

Het is nog steeds onduidelijk waarom dit gebeurt, maar milia is niet hetzelfde als acne. Dit wordt meestal veroorzaakt door hormonen en veroorzaakt ontstekingen.

Schade door de zon kan bijdragen aan milia omdat de huid de neiging heeft ruw en leerachtig te worden. Dit maakt het moeilijker voor dode cellen om naar de oppervlakte van de huid te stijgen en eraf te vallen.

Milia worden ook geassocieerd met andere soorten huidbeschadiging – zoals na een verwonding, het toedienen van medicatie of na een ziekte. Deze minder vaak voorkomende vormen van milia worden secundaire milia genoemd.

Soms verdwijnen milia zonder behandeling; ze kunnen echter aanhouden totdat er actie is ondernomen om ze te elimineren.

Lees ook :- Hepatitis b symptomen

Dit is wat we moeten doen als we een dikke, witte vlek op een ooglid ontdekken die groter wordt

In de loop van je leven kan het gebeuren dat je een schets op een ooglid ontdekt, een soort rijstkorrel die onder de huid is gesprongen die dan langzaam verdwijnt. In dit geval is het een stal.

Maar als deze zwelling nooit geneest, eerder hinderlijk en groter wordt, dan is het een chalazion. Dit is wat het is en wat u moet doen om het te elimineren, een minigids ontwikkeld door de gezondheidsstaf van ProiezionidiBorsa.

Een ‘rijstkorrel’ om in de gaten te houden

Het chalazion is de vergroting van een kleine oogklier die zich in de dikte van het ooglid bevindt. Het scheidt een vloeibare maar vette substantie af (sebum genaamd) die samen met tranen dient om andere oogorganen te smeren. Vooral het bindvlies en het hoornvlies, die nooit droog hoeven te blijven om goed te kunnen functioneren.

Als om de een of andere reden het kanaal waaruit de talg naar buiten komt verstopt raakt, raakt de klier ontstoken en wordt zichtbaar met een lipogranuloom op het ooglid. De kleine stagnatie van talg die onder de huid verschijnt, maakt onze blik onmiddellijk onaangenaam.

Eerste zet, weg met make-up

Laten we eerst de make-up verwijderen. Laten we beginnen met het niet te bedekken met oogschaduw, potloden en mascara, als je de gewoonte hebt om oogmake-up te gebruiken. En laten we het dan een paar dagen in de gaten houden, maar niet meer. Dit is wat we moeten doen als we een dikke, witte vlek op een ooglid ontdekken dat groter wordt.

Het chalazion zwelt op of raakt ontstoken zonder duidelijke oorzaak. Soms krimpt het zo erg dat het niet meer zichtbaar is. Maar als het in volume toeneemt en de toename blijvend wordt, beginnen we ons zorgen te maken. De ontsteking houdt aan en zal cosmetische schade aan het ooglid veroorzaken, evenals een dodelijke jeuk.

Het is essentieel om zo snel mogelijk een kleine operatie te ondergaan om de aandoening te elimineren. Om problemen met astigmatisme te voorkomen.

Dit is wat we moeten doen als we een dikke, witte vlek op een ooglid ontdekken die groter wordt

Medische behandeling heeft meestal geen effect op de grootte van het chalazion. Na het passeren van een bepaald stadium kunnen oogdruppels of zalven het niet verminderen. Ze kunnen de huid slechts oppervlakkig verzachten.

De oogarts probeert steroïde-injecties of verwijdert voorzichtig het chalazion met een heel klein sneetje onder plaatselijke verdoving. Binnen een paar dagen is het allemaal voorbij, het geneest zonder enig teken van een litteken. Als de incisie nodig is, wordt deze in feite gemaakt vanaf de binnenkant van het ooglid.

Lees ook :- Uitslag onder oksel

Hoe zich te ontdoen van een puistje in het oog?

Er zullen waarschijnlijk verschillende soorten puistjes in uw ogen en op uw oogleden verschijnen. U moet de aard bepalen van wat u beïnvloedt voordat u de juiste remedie kunt kiezen.

Ik heb een wit puistje op mijn ooglid, hoe behandel ik dat?

De stye is het gevolg van een bacteriële infectie. Zonder zwaartekracht manifesteert dit laatste zich door het verschijnen van een kookpunt, met andere woorden een puistje met pus. Als gevolg hiervan krijgt de stye tijdens zijn rijpingscyclus een witte kleur. Dus als u het uiterlijk van een kleine witte knop ter hoogte van de wimpers opmerkt, is het een stye.

Genees een strontje

Als de strontjes vanzelf resorberen, aan het einde van hun rijpingscyclus, is het niet verboden om hun genezing te versnellen door natuurlijke trucs zoals:

  • doe een gouden ring op de stal
  • oplossingen toepassen op basis van etherische oliën van tea tree (tea tree) of tijm
  • neem homeopathische korrels van Pulsatilla en Hepar sulfuris calcareum

Lees ook :- Hoe krijg je wratten

Hoe kan ik milia voorkomen?

Iedereen die vatbaar is voor milia, moet zijn dagelijkse huidverzorgingsroutine aanpassen en zijn huid elke dag grondig reinigen. Gebruik nooit sterke mechanische reinigingsdeeltjes zoals peelings met zaden, zouten of schillen, deze irriteren de huid teveel en stimuleren ook de talgproductie. een gezichtsbehandeling
borstel is ideaal voor zachte reiniging, die verkrijgbaar is met verschillende opzetstukken voor huidtypes. Een reinigingsgel, die ook helpt tegen puistjes, kan ’s avonds het gezicht ontdoen van onzuiverheden en make-upresten.

Een peeling met fruitzuur verwijdert ook grondig dode huidcellen en talg, maar is niet voor een zeer gevoelige huid. Het verdraagt ​​​​beter een enzympeeling, die dode huidcellen voorzichtig verwijdert zonder mechanische wrijving, maar alleen door eiwitten af ​​te breken. Chemische peelings, zoals die met salicylzuur of alfahydroxyzuur (AHA), kunnen de poriegrootte verfijnen en onzuiverheden verbeteren, maar ze zijn effectief in de diepere huidlagen en mogen daarom alleen worden uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste of dermatoloog.

Hoe krijg ik milia uit mijn ogen?

Op naar de professionals: Als u milia wilt verwijderen, kunt u het beste een afspraak maken bij een schoonheidssalon of bij een dermatoloog. De behandeling is eenvoudig en vrijwel pijnloos. De huid is licht ingesneden en de afzettingen zijn naar buiten geduwd. Als alternatief kan ook een laser worden gebruikt.

Wat zijn de witte stippen op het oog?

Milia zijn kleine knobbeltjes die kunnen verschijnen onder de buitenste laag van de huid op het ooglid, rond de ogen en neus, of op de kin en wangen. Soms worden deze parelwitte of geelachtige cysten ook wel “griesmeel” of “talg” genoemd.

Wat te doen tegen milia huismiddeltjes?

Zelfgemaakte scrubs, bij voorkeur gemaakt van natuurlijke voedingsmiddelen en huismiddeltjes zoals honing, appelciderazijn of olijfolie, beloven verlichting. Veelbelovend is retinol, beter bekend als vitamine A. Deze essentiële voedingsstof is belangrijk voor het zogenaamde visuele pigment en de structurele eiwitten van de huid.

Hoe milia voorkomen?

Grondige dagelijkse reiniging voorkomt milia. Het beste is om je gezicht altijd twee keer te behandelen: met een waslotion en een micellair water – voor een brandschoon huid. Daarnaast helpen wekelijkse peelings om overtollig talg en dode huidcellen te verwijderen.

Share This Article
Leave a comment