Blokker laserontharing

John
15 Min Read

Laserontharing maakt gebruik van een speciale Diode lasertechnologie om de groei van ongewenst of ongewenst haar te voorkomen. Dankzij de kenmerken van de krachtige multidiodelaser die wordt gebruikt, kunt u alle delen van het lichaam (met uitzondering van de oogcontour) epileren, op alle huidtypes (zelfs op fototypes V en VI, dwz zwarte mensen ) en voor elke haarkleur (behalve wit).

De laserenergie dringt door in de bovenste lagen van de huid en geeft haar energie af aan het haar; de energie wordt geabsorbeerd door de melanine die in het haar aanwezig is, en omgezet in warmte, die de haarzakjes beschadigt en vernietigt.

De specifieke golflengte die door de laser wordt gebruikt, 808 nm, is geoptimaliseerd om maximale effectiviteit te produceren zonder de omliggende weefsels te beschadigen, mede dankzij het koelsysteem in het handstuk, dat de huid afkoelt en schade aan de opperhuid voorkomt.

De effectiviteit van de behandeling wordt beïnvloed door tal van factoren, zoals huidskleur, haarkleur en -dikte, haardiepte in de huid. Het haar op de arm is dunner en lichter van kleur, het haar in de bikinilijn is dikker en donkerder van kleur. Over het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe effectiever het zal reageren op laserbehandeling.

Laserontharing, hoe werkt het?

Laserontharing, hoe werkt het?

Het principe van laserontharing bestaat uit het verwijderen van het haar bij de wortel. Een onzichtbare lichtstraal doorkruist de huid zonder deze te beschadigen, langs het haar naar de bol, die verantwoordelijk is voor haargroei. Eenmaal geassimileerd, wordt deze laserstraal omgezet in warmte die vervolgens de haarzakjes zal vernietigen. Dit proces zal dus de productie van haren blokkeren. Met dit proces wordt het haar niet uitgetrokken zoals bij waxen of een elektrische epilator het geval is, maar wordt voorkomen dat het groeit.

Laserontharing moet worden uitgevoerd door een dermatoloog, speciaal opgeleid voor dit soort praktijken, in een schoonheidssalon.

Weten :

  • Een maand voor de eerste sessie kunt u uw haar (met wax of pincet) niet verwijderen of de te behandelen zones bleken. U dient zich dan twee dagen voor laserontharing te scheren omdat een groeiend haartje gemakkelijker te verwijderen is.
  • Geen blootstelling aan de zon voor uw laserontharingssessie omdat een gebruinde huid de behandeling verstoort. Het is daarom beter om laserontharing in de herfst-winter te plannen.
  • Geen laser op geïrriteerde of onrustige huid. Laat ook je moedervlekken onderzoeken en verberg ze tijdens het harsen.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de haarcyclus van de te behandelen zones, het fototype van uw huid. Het wordt aanbevolen om 5 tot 10 sessies te overwegen, met een tussenpoos van 6 tot 8 weken.

Lees ook :- Inverse psoriasis anus

De voorbereiding van de behandeling

Voor de behandeling moet het aangetaste gebied onthaard worden. Daarom dient u zich 1-2 dagen voor de behandeling te scheren. Voor de behandeling is het haar weer lang genoeg en kan het de energie van de laser opnemen. Voordat de diodelaser wordt gebruikt, wordt een gel aangebracht. Zo kan de behandelkop over het te behandelen gebied schuiven en wordt tegelijkertijd de huid gekoeld. Zo kan de energie optimaal worden verdeeld.

De afzonderlijke stappen van de behandeling:

  1. Allereerst wordt de te gebruiken applicator bepaald door middel van een huidanalyse.
  2. Dankzij waterkoeling zorgt het laserhandstuk voor verkoeling en perfecte bescherming van de huid.
  3. De laserpuls wordt direct via het handstuk doorgegeven. De resultaten worden geoptimaliseerd door de parameters individueel aan te passen aan het haar- en huidtype.
  4. Tijdens de behandeling wordt de behandelkop over het aangetaste huidgebied getrokken en wordt er in alle gebieden een schot gelost. Zelfs zeer grote oppervlakken kunnen met de applicator worden behandeld. In vergelijking met klassieke ontharing is de behandeling veel sneller.

Lees ook :- Acne en antibiotica

Hoe werkt de behandeling?

Laserontharing richt zich op ongewenste haargroei bij de wortel. De haren worden definitief verwijderd, het resultaat is een gladde, haarvrije en egale huid. De laser genereert een lichtstraal met hoge intensiteit die de haarwortel op een bepaalde diepte binnendringt, waar het wordt geabsorbeerd door de pigmenten in de haarzakjes en wordt omgezet in warmte. Deze warmte in de follikel maakt het haar los en vernietigt de groeicellen. Het haar sterft af en groeit niet terug.
Na een uitgebreid consult vindt de behandeling plaats op een bank in de behandelkamer. Laserveiligheidsbrillen of een oogbescherming beschermen de ogen tegen het laserlicht. De behandelend laserspecialist richt het laserhandstuk op de aangedane huid. De verkoelende spray wordt voor en na elke laserpuls op de huid gespoten. Afhankelijk van de omvang duurt een sessie enkele minuten (bovenlip) tot 45 minuten (bijv. benen).

Lees ook :- Behandeling zweer huid

Waar moet u aan denken na een behandeling?

De huid is aanvankelijk rood tijdens en na de laserbehandeling kan een lichte zwelling optreden – dit duurt meestal enkele uren tot enkele dagen. Na de behandeling dient contact met de zon vermeden te worden, bijvoorbeeld door het gebruik van sunblock (SPF 50).

Direct zonlicht moet worden vermeden gedurende ten minste een maand voor en na de behandeling. Ook bleken, epileren of harsen wordt gedurende vier tot zes weken afgeraden. Na de behandeling kan eventueel een coldpack worden gebruikt, maar dit is meestal niet nodig. We raden aan om gedurende 24 uur zware lichamelijke activiteit of warmteopwekkende activiteiten te vermijden. Blootstelling aan de zon op de getroffen gebieden moet ook indien mogelijk worden vermeden tijdens de gehele behandelingsreeks.

Het haar blijft na de behandeling ongeveer 2 weken groeien en valt dan uit. Dit is echter geen echte groei, maar een verlies van het haar door het lichaam.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Afhankelijk van de haargroei en het huidoppervlak, moet de procedure een paar keer worden herhaald met bepaalde tussenpozen van enkele weken, omdat alleen de actieve haarwortels die momenteel groeien, kunnen worden gelaserd. Maar al na de eerste behandeling is een zeer significante vermindering van de haargroei merkbaar.

Houd er rekening mee dat, aangezien elke behandeling voor elk individu anders is, uw resultaten kunnen variëren. De haargroei wordt na elke behandeling verminderd en het aantal benodigde behandelingen hangt af van uw haarkleur en -type, lichaamsoppervlak en huidskleur. Meestal zijn er vier tot zes behandelingen nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. Wij raden aan om één keer per jaar een touch-up te doen, omdat hormonale veranderingen, medicatie en andere invloeden ervoor kunnen zorgen dat er nieuw haar groeit, zij het veel minder en erg dun. Dit verschilt echter sterk van persoon tot persoon. Sommige gebieden hebben zo’n vervolgbehandeling pas na 3-5 jaar nodig.

Bijwerkingen blokker laserontharing

Hier zijn de bijwerkingen die verband houden met laserontharing:

  • pijn;
  • blauwe plekken en zwelling;
  • roodheid en ontsteking;
  • blaarvorming;
  • herpes simplex-uitbraken en bacteriële infecties;
  • tijdelijk donkerdere of blekere huid;
  • donkerdere of lichtere tatoeages;
  • verlies van sproeten of lichter worden van moedervlekken;
  • permanente veranderingen in huidpigmentatie of littekens (zeldzaam);
  • verergering van reeds bestaande huidaandoeningen;
  • allergische reacties op verdovende crèmes.

Om te voorkomen dat het oppervlak en de bovenste huidlagen (de epidermis) oververhit raken, gebruiken veel lasers koelmechanismen. Verschillende methoden zoals het gebruik van ijs, gels, koude glazen containers, sprays op zeer lage temperatuur en koude luchtstralen worden nu gebruikt om bijwerkingen te verminderen. De bediener moet ook voorzichtig zijn en vermijden dat de huid tijdens de behandeling meer dan eens aan de laserpulsen wordt blootgesteld op dezelfde locatie.

Voordelen van laser ontharing

Laserontharing is een medische techniek die steeds meer gewaardeerd wordt door vrouwen, maar ook door mannen. Haar kan inderdaad een echte beproeving zijn als het niet gewenst is: scheermes, pincet of waxstrips worden dus essentieel. Helaas bieden deze methoden geen langetermijnresultaten. Erger nog, sommigen van hen wijzigen het uiterlijk van het haar om het dikker en dikker te maken. Integendeel, laserontharing biedt al vanaf de eerste sessie vele voordelen. Maar wat zijn ze?

Ontdek in dit artikel de belangrijkste voordelen van laserontharing en de redenen om voor deze zachtere methode te kiezen dan de andere.

  • Veel minder haargroei dan andere ontharingsmethoden

De laser is een ontharingstechniek die het haar bij de wortel vernietigt wanneer het zich in de anagene fase bevindt, dat wil zeggen in de actieve groeifase. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in de anagene fase, ook niet als ze zich op hetzelfde deel van het lichaam bevinden. Om deze reden zijn meerdere sessies essentieel voor een onberispelijk resultaat.

Naar schatting wordt bij elke laserontharingsessie ongeveer 20% van de haren vernietigd. Daarom zijn de resultaten al vanaf de eerste sessie te zien. Tegelijkertijd zullen de rest van de haren worden verzwakt, met een langzamere groei.

  • Laserontharing is pijnloos

Ontharen is zelden een makkie. Zoals de uitdrukking zo goed zegt: “je moet lijden om mooi te zijn”. Goed nieuws, dit is niet het geval bij laserontharing, althans niet voor centra die zijn uitgerust met nieuwe generatie machines. Hoewel veel centra nog steeds aanbevelen om voor elke sessie een verdovende crème op de behandelde gebieden aan te brengen, is dit bij Dermacare Laser niet nodig. Hoe is dit mogelijk? De Candela-lasers die in ons centrum worden gebruikt, zijn uitgerust met een koelapparaat dat ongemak en mogelijke tintelingen van de huid beperkt. Zo blaast bij elke puls een cryogene koude blazen op uw huid voor uw grootste comfort.

  • Een techniek die compatibel is met alle haartypes

Als laserontharing oorspronkelijk effectiever is op een lichte huid met donker haar, zijn de technologieën steeds effectiever en kunnen ze alle soorten haar behandelen. De Candela-apparaten die door de beoefenaars van het Dermacare Lasercentrum worden gebruikt, maken het inderdaad mogelijk om de behandelingen aan te passen aan het fototype van de huid en het uiterlijk van de haren:

  • De Alexandrite laser kan een lichte huid behandelen.
  • De Nd Yag laser is geschikt voor de gemengde en zwarte huid.

Ten tweede passen de beoefenaars de kracht van de laserschoten aan op basis van de intensiteit van het haar (die afhangt van het melaninegehalte). Dus of je nu zwart, blond of zelfs grijs haar hebt, je kunt met een gerust hart voor deze ontharingstechniek kiezen.

  • Een echt effectieve methode op de lange termijn

Zoals we eerder in dit artikel vermeldden, verwijdert elke laserontharingssessie ongeveer 20% van het haar. Zodra het aanbevolen aantal sessies is voltooid, blijft het onthaarde gebied van het lichaam tot 24 maanden glad en zacht. Vervolgens kunnen er touch-up sessies worden uitgevoerd bij haargroei, die in ieder geval minder dicht en fijner zal zijn.

Deze methode van ontharen heeft dus niets te maken met het scheermes, pincet of zelfs wax, die op geen enkele manier langdurige ontharing mogelijk maken.

Waarom scheren voor de laser?

Het te behandelen gebied moet de dag voor laserontharing worden geschoren. Het haar mag maximaal 0,5 millimeter lang zijn, zodat de lichtenergie niet op de huid wegsmelt. Bovendien is de behandeling van langer haar veel pijnlijker. Normaal gesproken wordt de laserbehandeling als niet erg oncomfortabel ervaren.

Welke lasermethode is de beste ontharing?

Laserepilatie is een van de bekendste en meest effectieve vormen van permanente ontharing. Het principe is vrij eenvoudig. De golflengte van het laserlicht wordt door de melanine van het haar in de haarzakjes geleid en daar tot boven de 60°C verwarmd.

Is het haar voor altijd verdwenen na de laser?

In de meeste gevallen stopt 95% van het haar direct na de behandeling met groeien. Of permanent ontharen echt voor altijd is, is een andere vraag. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent permanent niet dat het haar nooit meer terug zal groeien.

Hoe schadelijk is haar laseren?

Permanente ontharing brengt echter ook kankerrisico’s met zich mee als het wordt uitgevoerd met een laser (ILP: high-energy pulserend light). Artsen verwijzen naar het risico op zwarte huidkanker door “flitslampen”, vooral als levervlekken, sproeten of pigmentstoornissen ook worden aangetast tijdens foto-epilatie.

Share This Article
Leave a comment