Acne behandeling thuis

John
8 Min Read

Acne treft veel mensen en iedereen gebruikt de methode die het beste bij hen past om het te behandelen. Soms betekent dat dat je je eigen acne-oplossing moet maken. Als u op zoek bent naar een behandeling die bij u past, kunt u recepten proberen die voor anderen hebben gewerkt, waarbij u er altijd rekening mee moet houden dat deze huismiddeltjes niet wetenschappelijk zijn getest en dat er geen garantie is dat ze voor u zullen werken!

Wat is acne?

Het is een overproductie van talg, dat dikker wordt totdat het de poriën van de huid verstopt. Het is vanaf dit moment dat mee-eters (gesloten comedonen) en whiteheads (open comedonen) verschijnen. Wees gerust, 80% van de tieners en 40% van de volwassenen heeft last van acne.

Wat veroorzaakt acne?

Wat veroorzaakt acne?

Acne treedt op wanneer huidporiën verstopt zijn met olie, dode huidcellen of bacteriën. Elke porie van je huid bevat een follikel.

De follikel bestaat uit een haarkorrel en een vetklier. De talgklier scheidt talg (olie) af die naar het haar gaat, buiten de poriën en de huid. De talg houdt de huid vettig en zacht.

Op dit punt kunnen een of meer problemen in het oliesecretieproces acne veroorzaken. Deze problemen kunnen optreden in de volgende situaties:

Er wordt te veel olie geproduceerd door de follikels
Dode huidcellen kunnen zich ophopen in de poriën
Bacteriën kunnen zich ophopen in de poriën
Deze problemen dragen in hoge mate bij aan de ontwikkeling van acne. Acne treedt op wanneer bacteriën groeien in al deze dingen en die verstopte poriën en er komt geen olie uit het lichaam.

Lees ook :- Gordelroos pijn verzachten

De belangrijkste symptomen van acne

  • Huid met een vettig en olieachtig uiterlijk,
  • Verschijning van mee-eters (open comedonen),
  • Aanwezigheid van mee-eters (gesloten comedonen),
  • Acne conglobata: grote rode puistjes, etterende abcessen, cysten en talrijke comedonen over een zeer groot gebied, vooral op de rug.

Lees ook :- Wat zijn corticosteroïden

Acne behandeling thuis

  • Aloë Vera

Het is wetenschappelijk bewezen dat aloë vera ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. De gel van de plant helpt acnebacteriën te doden, infectie te voorkomen en helpt bij de genezing van een beschadigde huid – waardoor het de ideale zilveren kogel tegen puistjes is!

Zo werkt het: Als je een aloë vera-plant in huis hebt, kun je eenvoudig een blad afsnijden, de gel eruit knijpen en op het aangetaste gebied deppen. U moet deze toepassing gedurende een week twee keer per dag herhalen.

Als alternatief kunt u ook 1 eetlepel aloë vera-gel mengen met ½ theelepel rauwe honing en kurkuma en het mengsel op het aangetaste deel van de huid aanbrengen. Laat 15 tot 20 minuten intrekken en spoel daarna grondig af met water. Herhaal de procedure minstens één keer per dag.

  • Appelciderazijn

Appelciderazijn reinigt de poriën van bacteriën en overtollige olie. Meng een theelepel appelciderazijn met drie theelepels water en breng het met een watje op het aangetaste gebied aan. Laat het tien minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water, herhaal dit één keer per dag gedurende meerdere dagen.

  • Tea Tree-olie

Tea tree olie heeft ook een ontstekingsremmende en wondhelende werking en is daarom ideaal bij puistjes. Doe een paar druppels tea tree olie op een wattenschijfje of wattenstaafje, breng aan op de aangetaste huid en laat de olie een nacht intrekken. Als u echter een bijzonder gevoelige of droge huid heeft, moet u de theeboomolie na 15 minuten afwassen.

  • Honing

Honing helpt je om van puistjes af te komen voordat ze verschijnen. Als je ter plaatse een beetje honing dept voordat het puistje uit de huid komt, zal het voorkomen dat het puistje zich ontwikkelt.

Je kunt ook honing toevoegen aan gezichtsmaskers: Meng een eetlepel kaneel met twee eetlepels honing, breng het masker aan en was het na 30 minuten af met lauw water.

  • De aarde helen

Genezende klei wordt ook vaak in gezichtsmaskers verwerkt – geen wonder: het verwijdert overtollig talg, vuil en bacteriën van het huidoppervlak. Healing earth is minder effectief tegen echt hardnekkige puistjes, maar kan over het algemeen de teint verbeteren.

Zo maak je zelf een genezend kleimasker: Meng het poeder (genezende klei of bentoniet) eenvoudig met water tot een pasta. Je brengt het aan op het gereinigde gezicht of de aangetaste plekken. Het masker blijft ongeveer twintig tot dertig minuten op het gezicht totdat het helemaal droog is. Daarna worden de droge lagen eenvoudig ingewreven, worden de laatste sporen afgespoeld met lauw water en wordt de huid verzorgd met gezichtsgel of –vloeistof. Het masker kan het beste één keer per week worden gebruikt. Als het mengen van het masker te tijdrovend voor je is, kun je gewoon een kant-en-klare genezende aardepasta gebruiken.

  • Stoombad

Giet 2 liter heet water in een grote kom en houd je gezicht op een voor jou comfortabele afstand, ongeveer 10 tot 15 minuten. Om te voorkomen dat de stoom naar de zijkanten ontsnapt, leg je een badstof handdoek over je hoofd. Reinig na het stoombad uw gezicht met koud water en een zacht verzorgingsproduct (vochtinbrengende vloeistof of gel).

U kunt verschillende toevoegingen (bijvoorbeeld verse kruiden zoals peterselie, gedroogde kamillebloesem of goudsbloemen) aan het bad toevoegen. De huid ontspant in het stoombad en wordt tot in de poriën gereinigd.

Hoe acne in één nacht thuis te verwijderen?

Onze musthave: een crème met salicylzuur of benzoylperoxide. Deze zullen de bacteriën doden die verantwoordelijk zijn voor het verschijnen van het vervloekte puistje en zullen de vernieuwing van de cellen van de opperhuid bevorderen. Breng een kleine hoeveelheid aan op het aangetaste gebied en laat het een nacht staan.

Hoe acne op het gezicht te verwijderen?

Was uw gezicht een of twee keer per dag met een reinigingsmiddel voor acne. Vermijd wrijven over de huid. Breng zonnebrandcrème aan wanneer uw huid wordt blootgesteld aan de zon. Gebruik olievrije make-up en kies voor zogenaamde niet-comedogene cosmetica.

Wat is de oorzaak van acne?

Ongeacht uw leeftijd, acne wordt veroorzaakt door een opeenhoping van dode huidcellen, talg en bacteriën. Wanneer de talgklieren te veel talg produceren, raken de poriën verstopt met deze overtollige stof. Het resultaat: een vettere huid en puistjes.

Wie heeft last van acne?

Acne ontwikkelt zich rond de puberteit; het betreft 80% van de adolescenten en jongvolwassenen tussen 12 en 20 jaar. In ongeveer 15 tot 20% van de gevallen is de acne ernstig.

Share This Article
Leave a comment