Beste middel tegen wratten

John
9 Min Read

Wratten verschijnen als kleine zwellingen van de huid, goedaardige gezwellen die vaak pijnlijk, lelijk en grijsachtig geel van kleur zijn. Ze treden vooral op jonge leeftijd op en tasten de rug van de handen, de voetzolen, het gezicht en de contouren van de nagels aan.

Als u geen toevlucht wilt nemen tot lokale interventies die de wrat bevriezen of verbranden (cryotherapie en cauterisatie), die vaak pijnlijk zijn, kunt u een beroep doen op natuurlijke remedies. Zo voorkom je ook lelijke en lelijke littekens.

Hoe herken je een wrat?

Hoe herken je een wrat?

Wratten zijn veel voorkomende huidaandoeningen. Ze treffen meestal kinderen, maar zijn niet ongewoon bij volwassenen. Er zijn verschillende soorten wratten.

  • Gemeenschappelijke of gewone wratten bevinden zich op de rug van de handen en vingers. Ze verschijnen als halfronde gezwellen van enkele millimeters tot 1 cm.
  • Platte wratten komen vooral voor op het gezicht en op de rug van de handen. Dit zijn kleine, ronde vleeskleurige of gepigmenteerde laesies.
  • De zogenaamde draadvormige wratten, smal en langwerpig van uiterlijk en vleesbruin van kleur, bevinden zich ook op het gezicht, de neus, rond de mond en in de scheerzones bij mannen.
  • Plantaire wratten treffen vooral de voetzolen. Ze zijn meestal geïsoleerd en verschijnen als een enkele laesie, onderbroken door zwarte stippen, pijnlijk ter ondersteuning. Ze kunnen zich ook groeperen en een soort oppervlakkige en pijnloze wrattenplak (mozaïekwrat) vormen.

Lees ook :- Wat helpt tegen aambeien

Natuurlijke remedies voor wratten: Aromatherapie

Voor aromatherapie zijn deze remedies erg populair bij de behandeling van wratten:

  • Ricinusolie en kamferolie : in de vorm van gel of olie, minstens eenmaal per dag plaatselijk met een gaasje aanbrengen.
  • Tea tree olie : je moet tea tree etherische olie minstens tien dagen aanbrengen, waarbij je een lichte massage maakt.
  • Essentiële olie van lavendel: rechtstreeks op de wrat gebruiken, tot 4 keer per dag toedienen.

Lees ook :- Kleine blauwe plekjes

Natuurlijke remedies voor wratten: Homeopathie

Homeopathie beschouwt wratten als punten van afgifte van de giftige stoffen van ons organisme. Om deze reden wordt de behandeling alleen toegepast wanneer de wrat zijn evolutie heeft beëindigd.

Een zeer bekende en wijdverbreide remedie is Thuya.

  • Het wordt gebruikt in de vorm van moedertinctuur die lokaal moet worden aangebracht: meerdere keren per dag, gedurende ongeveer 2-4 maanden.
  • Als alternatief wordt het toegediend in de vorm van bolletjes die oraal moeten worden ingenomen: een tube met een dosis van 30 CH.

Natuurlijke remedies voor wratten: Kruidengeneeskunde

Onder de andere kruidenremedies om wratten te behandelen, wijzen we op het volgende:

  • Aloë vera en stinkende gouwe : gemakkelijk verkrijgbaar in de kruidengeneeskunde, deze planten bevorderen het verdwijnen van gezwellen.
  • Brandnetel: uit de bladeren wordt een vloeistof gehaald die direct op de groei kan worden aangebracht.
  • Sanguinaria: het is een kruid dat moet worden aangebracht in de vorm van een zalf op het deel dat onderhevig is aan de wrat.

Lees ook :- Creme voor droge huid

Natuurlijke remedies wratten uit de keuken

In de keuken zijn er veel ingrediënten die kunnen helpen bij de behandeling van wratten, gebruikmakend van antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

  • Knoflook : Breng het teentje knoflook direct op de wrat aan en dek alles af met een verband.
  • Bananenschil : laat de binnenkant van de bananenschil enkele uren in contact met de wrat.
  • Vers druivensap: op het deel dat onderhevig is aan wrat kun je drie of vier keer per dag druivensap doen. Gebruik een watje en ga dan naar een verband.
  • Appelciderazijn : je kunt een beetje azijn op een prop doen en op het onderdeel aanbrengen, waarbij je ervoor zorgt dat alles wordt verbonden.
  • Citroensap: Masseer de wrat met een schijfje citroen. Binnen de kortste keren moet het kunnen uitdrogen en genezen.

Hoe wratten te vermijden?

Wratten worden veroorzaakt door een virus dat u op elk moment kan aanvallen, vooral op uw voeten. Natuurlijk zijn er enkele preventieve dingen die u kunt doen om de aanval van wratten te voorkomen.

  • Voeten droog
    Het is belangrijk dat de voet, ook als deze goed wordt beschermd door wintersokken, kan ademen. Vermijd vochtigheid die ervoor zorgt dat water stagneert en zo de vorming van een wrat vergemakkelijkt.
  • Verander je schoenen vaak
    Draag overdag niet altijd dezelfde schoenen en wissel ze minstens één keer, ’s morgens en’ s avonds. Laat ze goed drogen voordat je ze draagt.
  • Kijk maar raak niet aan
    Wratten vallen snel aan: als je er bijvoorbeeld een onder je voet hebt, raak deze dan niet met je handen aan. Slechts een klein sneetje en je riskeert er nog een te nemen, dit keer op je vinger.
  • Verwen je nagels
    Als de wrat in een snee of een kleine kras op een huid terechtkomt, kan deze lelijk worden. Daarom moet je regelmatig de nagelriemen van je nagels verwijderen en als er een flinke kras op je hand zit, bedek je die met een pleister.
  • Stress is niet goed voor je
    Wetenschappelijk onderzoek in het veld spreekt voor zich: wratten vallen makkelijker aan onder stressvolle omstandigheden. Het is beter om kalm te blijven en het probleem te vermijden.
  • Pas op voor de handdoeken
    Vermijd het gebruik van andermans handdoeken en probeer altijd uw eigen handdoeken te gebruiken. Onderscheid makend voor het gezicht en de handen van die voor de voeten en de intieme delen van het lichaam.

Hoe kunnen we wratten voorkomen?

Om de besmetting van wratten te beperken, is het mogelijk om enkele goede hygiënische gewoonten te volgen, zoals het vermijden van gemeenschappelijke ruimtes op blote voeten. In het zwembad en de gym is het belangrijk om eigen schoenen en handdoeken te gebruiken. Het is ook belangrijk om de huid goed te drogen, vooral in de huidplooien om de ontwikkeling van hete vochtige omgevingen te voorkomen die de huid kwetsbaarder kunnen maken voor de besmetting van wratten.

Wat is de beste remedie tegen wratten?

Salicylzuur wordt beschouwd als de meest beproefde remedie. Toegepast als een oplossing, verzacht het eeltweefsel, dat vervolgens beetje bij beetje kan worden verwijderd. Salicylzuur wordt soms aangevuld met melkzuur, dat ook bijtend is voor de huid.

Wat helpt snel tegen wratten?

Het wordt vaak aanbevolen om wratten te behandelen met appelciderazijn. Om dit te doen, wordt appelciderazijn tot twee keer per dag op een wattenschijfje aangebracht, in de wrat gewreven en vervolgens bedekt met een pleister. Hierdoor zou de wrat moeten loslaten en na een tijdje verdwijnen.

Hoe kom je op een natuurlijke manier van wratten af?

Zoals je kunt zien, zijn er veel natuurlijke huismiddeltjes voor wratten. De middelen stinkende gouwe, tea tree olie, paardenbloem en azijn hebben een ontstekingsremmende, antibacteriële en/of antivirale werking. Hierdoor kunnen ze de wratten bestrijden. De tape kan ook helpen bij het verwijderen van wratten.

Hoe een wrat op natuurlijke wijze te verwijderen?

Het recept is simpel: week stukjes citroenschil met het wit in witte azijn gedurende 8 dagen. Breng elke avond op de wrat een van de stukjes citroen aan, met de witte kant op de huid en onderhoud deze met hechtpleister.

Share This Article
Leave a comment