Mee eters uitknijpen

John
13 Min Read

Om beter te begrijpen hoe je mee-eters verwijdert, moet je eerst kijken naar wat een mee-eter is: een mee-eter, ook wel een open comedo genoemd, is een veelvoorkomende laesie van de opperhuid die vrij goedaardig is. Onze huid bestaat uit poriën, kleine holtes op de vliezen, bedoeld om transpiratievocht en talg af te voeren die van nature door de huid worden uitgestoten. Elke porie bevat een haarzakje en een talgklier, waarvan het kanaal naar het oppervlak van het huidweefsel stijgt.

Wanneer zich een mee-eter vormt, komt dat omdat het kanaal dat bedoeld is om de talg te verwijderen, wordt geblokkeerd door dode cellen. Het talg hoopt zich vervolgens op in het kanaal en vormt een prop onder het huidoppervlak. Wanneer de talg het oppervlak bereikt, oxideert het en wordt het zwart: zo ziet een mee-eter eruit!

Mee-eters ontwikkelen zich vaak op de T-zone van het gezicht, dat wil zeggen het voorhoofd, de neus, de wangen en de kin. Deze gebieden bevatten namelijk twee keer zoveel talgklieren als op de rest van het gezicht, de poriën zijn daardoor meer verwijd en de talgproductie is groter. Gelukkig zijn er oplossingen om mee-eters die je teint wazig maken te verwijderen.

Hoe ontstaan mee-eters?

Hoe ontstaan mee-eters?

Het gezicht heeft talrijke talgklieren die poriën worden genoemd. Als deze worden geblokkeerd door bijvoorbeeld dode huidcellen of zweet, kunnen mee-eters of zogenaamde comedonen ontstaan. De zwarte verkleuring komt doordat de huidcellen en talg reageren met zuurstof en verkleuren. Bij het uitdrukken komt er een plug tevoorschijn die aan de bovenkant donker verkleurd is en aan de onderkant lichter.

Naast de klassieke “zwarte” mee-eters zijn er ook “witte” mee-eters. Het interessante hier is dat whiteheads geen verstopte talgklieren zijn zoals mee-eters. Ze zijn essentieel voor een gezonde teint omdat ze talgdraadjes bevatten die de huid continu “oliën” en vochtig houden. Ze zijn als de vochtinbrengende crème van uw lichaam.

Als er te veel talg wordt geproduceerd, hebben de getroffenen de neiging om een vette huid te hebben, wat bijvoorbeeld tot uiting komt in een glanzende huid. Bij anderen wordt er te weinig talg geproduceerd en droogt de huid uit en gaat barsten.

Technieken voor het verwijderen van mee-eters

Zodra de open comedonen zijn geïnstalleerd, geen paniek, het is heel goed mogelijk om mee-eters te verwijderen zonder de huid te traumatiseren. Allereerst, zelfs als het verleidelijk is, verpletter je mee-eters niet! Dit laat sporen en littekens achter die snel op het gezicht kunnen verschijnen. Bovendien is het fijnwrijven van een mee-eter de beste manier om een superinfectie te veroorzaken. U zult het begrepen hebben: het is een gebaar dat absoluut vermeden moet worden.

Om mee-eters te verwijderen zijn verschillende technieken mogelijk:

· Ga voor een gezichtssauna: de gezichtssauna verwijdt de poriën en verzacht de mee-eters. Hun extractie is daarom veel gemakkelijker en minder traumatisch voor de opperhuid, omdat u uw huid urenlang niet hoeft te slijpen.

· Gebruik een mee-eterverwijderaar: de mee-eterverwijderaar is een klein metalen hulpmiddel waarmee u gemakkelijk mee-eters kunt verwijderen. Dat gezegd hebbende, het werkt niet erg goed op kleine mee-eters, hoewel er verschillende maten bestaan. Volg bij gebruik de hygiëneregels tot op de letter door het gereedschap en de huid te desinfecteren.

Gebruik een mee-eterstofzuiger: De mechanische werking van mee-etersextractors is zeer effectief bij het verwijderen van mee-eters. Dit gebaar kan echter behoorlijk traumatisch zijn voor de opperhuid, dus maak er geen misbruik van!

Lees ook :- Hand mond voetziekte

Hulpmiddelen en apparaten voor het verwijderen van mee-eters

Patches met zwarte stippen

Ze zuiveren de poriën van de huid door uit te scheuren wat ze bevatten. Mee-eterpleisters zijn handig en effectief, maar kunnen een beetje pijnlijk zijn en de huid irriteren. Het is raadzaam om ze niet te lang te laten zitten en daarna een vochtinbrengende crème aan te brengen.

De mee-eter verwijderaar

Het is een klein stalen gereedschap met een geboord uiteinde. Het verwijdert de mee-eter door op de huid te drukken om de comedon door het gaatje naar buiten te brengen. De mee-eterverwijderaar moet voor gebruik worden gedesinfecteerd om het risico op ontstekingen te elimineren. Effectief als het met precisie wordt gehanteerd, kan het pijnlijk of moeilijk te gebruiken zijn als de mee-eter bijzonder diep is.

Mee-eter extractor

Het is een klein elektronisch gadget waarmee je de mee-eter gemakkelijk kunt verwijderen door een luchtoproep te maken. De zuigkracht kan aanzienlijk zijn. Het zal daarom noodzakelijk zijn om af en toe een mee-eterextractor te gebruiken. Dit moet met zorg worden behandeld om te voorkomen dat de poriën van de huid groter worden.

Elektronische reinigingsborstels

Elektronische reinigingsborstels zijn bedoeld om onzuiverheden te verwijderen, te exfoliëren en de huidtextuur te verfijnen. Als ze goede resultaten kunnen behalen, komt het ook voor dat ze te agressief zijn voor de gevoelige huid.

Konjac sponzen

Ze zijn gemaakt van natuurlijke vezels van een Aziatische plant. Net als elektronische borstels worden ze gebruikt om het gezicht te reinigen en te ontstoppen. Ze zijn zacht voor de huid en ook geschikt voor de gevoelige huid.

Ongeacht de gebruikte methode is het essentieel om de huid grondig te reinigen met een mild product en om grondig gereinigde apparatuur met schone handen te gebruiken. U mag in geen geval met uw vingernagels op het geblesseerde gebied krabben of erop drukken, omdat dit infectie of littekens kan veroorzaken.

Lees ook :- Hoe ziet voetschimmel eruit

Hoe kom je er zonder risico van af in plaats van ze te doorboren?

Om te weten hoe je mee-eters kunt bestrijden, moet je eerst de redenen voor hun uiterlijk begrijpen. Deze ontstaan door een teveel aan talg dat de poriën van de huid verstopt en uiteindelijk een zwarte comedo vormt (omdat het talg dat in contact komt met de lucht oxideert) op het huidoppervlak.

Maar wees gerust, er zijn verschillende eenvoudige oplossingen om je mee-eters te overwinnen zonder een cyste of litteken te veroorzaken. Je moet gewoon regelmatig zijn in deze zorg en geduldig zijn.
6 effectieve anti-mee-eters (die onderling te combineren zijn):

  • Reinig uw huid dagelijks zonder deze te strippen om onzuiverheden en dode cellen te verwijderen die de poriën kunnen verstoppen en andere mee-eters kunnen vormen. Geef de voorkeur aan schuimende gels voor de vette huid om overtollig talg te absorberen en de opperhuid te zuiveren.
  • Voer een of twee keer per week klei- of houtskoolmaskers uit. Overtollig talg wordt vervolgens geabsorbeerd, de huid diep gezuiverd. Kleine tip: voordat u het masker op het hele gezicht aanbrengt, is het voor een optimaal resultaat mogelijk om de poriën te verwijden met stoom in een kom met heet water.
  • Gebruik anti-mee-eters om de poriën te ontstoppen. Deze plakkerige plekken hechten aan de huid en klampen zich vast aan mee-eters om ze te verwijderen.
  • Kies voor exfolianten en zuiverende vochtinbrengende gezichtsverzorging op basis van salicylzuur uit de bast van de zwarte wilg. Salicylzuur heeft inderdaad zuiverende, exfoliërende en samentrekkende eigenschappen die effectief zijn tegen mee-eters.
  • Gebruik een mee-eterverwijderaar. Dit hulpmiddel, dat eruitziet als een minilepel met een gat erin, lijkt misschien verouderd, maar het is effectief! Hoe het werkt ? Druk deze grappige lepel gewoon op je mee-eter zodat de inhoud leeg raakt. Waar te vinden? In de apotheek voor een paar euro.

Hoe een hardnekkige mee-eter te verwijderen: Natuurlijke remedies

Zelfgemaakte methoden kunnen zelfs helpen tegen gigantische mee-eters. De kalmerende, zuiverende en ontstekingsremmende werking van sommige ingrediënten kan zelfs bijzonder effectief blijken te zijn bij het ondersteunen van de werking van cosmetica.

Een bekende remedie voor het verwijderen van een gezicht vol mee-eters is huidslijpen. Je hebt alleen plantaardige olie en een kleimasker nodig. Eerst moet je de olie op de huid aanbrengen en je gezicht zorgvuldig masseren om het zachter te maken en de mee-eters eruit te helpen . Vervolgens dient u de huid af te spoelen met een microvezeldoek.

Op dit punt moet u het masker aanbrengen en het de nodige tijd laten zitten. Na het spoelen is het noodzakelijk om de plantaardige olie opnieuw over het hele gezicht aan te brengen en langdurig te masseren. Als het schuren van de huid werkte, zou je kleine vlekjes onder je vingers moeten voelen en na een grondige reiniging zijn de mee-eters verdwenen.

Lees ook :- Balanitis van zoon

Hoe mee-eters voorkomen?

De belangrijkste maatregel om verdere mee-eters te voorkomen, is een adequate gezichtsreiniging. Er zijn zepen die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Ook is het belangrijk om je gezicht zo min mogelijk aan te raken. Dit belast de huid en verhoogt het vuil op het gezicht. Hierdoor raak je makkelijker ontstoken.

Aangezien mee-eters worden veroorzaakt door een verstopping van een talgklier met dode huidcellen, is het raadzaam deze indien mogelijk van het gezicht te verwijderen. Dit kan door regelmatig wassen of schillen.

Om te voorkomen dat mee-eters ontstoken raken en puistjes en acne ontwikkelen, moeten mee-eters zo snel mogelijk worden verwijderd. Het is aan te raden om regelmatig een cosmetische behandeling te ondergaan, een zogenaamde reiniging, waarbij huidonzuiverheden vakkundig worden verwijderd.

Is het goed om mee-eters uit te knijpen?

“Je mag nooit mee-eters uitknijpen. Knijpen in een gebied kan de ontsteking dieper duwen, en dit kan leiden tot littekens op de huid”, zegt ze. Knijpen in een gebied kan de ontsteking dieper duwen en dit kan leiden tot littekens op de huid.

Gaan mee-eters weg zonder blauwe plekken?

Gaan mee-eters vanzelf weg? Mee-eters kunnen soms vanzelf verdwijnen – het hangt af van hoe diep de mee-eters in uw huid zitten. Wanneer een mee-eter zich dicht bij het huidoppervlak bevindt, is de kans groter dat deze vanzelf verdwijnt. Sommige mee-eters kunnen echter diep in uw huid zitten.

Vergroot het knijpen van mee-eters de poriën?

“Duwen, trekken, trekken, porren – dit alles kan de elastische band rond je poriën rekken, waardoor ze breder en groter worden in plaats van terug in vorm te springen. Uiteindelijk zullen je poriën groter lijken en steeds beter zichtbaar worden.

Laat mee-eters gaten achter?

Als je ooit mee-eters op je gezicht hebt gehad, heb je waarschijnlijk gaten in je huid opgemerkt nadat ze waren verwijderd. Dit zijn slechts vergrote poriën en ze zouden vanzelf moeten genezen. Als dit echter te lang duurt, kunt u een litteken of losse poriën krijgen. Dat klinkt slecht, maar maak je geen zorgen!

Share This Article
Leave a comment